Волі: перед світанком до універмагу з'їхались рятувальники і спецтехніка

26 Жовтня 2017, 09:59
3584

Майже три десятки рятувальників і сім одиниць техніки прибули на виклик до універмагу в центрі Луцька.

Про це йдеться у повідомленні на сайті УДСНС України у Волинській області.

26 жовтня у Луцьку о 6:00 трапилося спрацювання пожежної сигналізації у торговому залі «Сільпо», який розташований у підвальному поверсі універмагу «Луцьк». Охоронець вирішив перевірити чи виникла пожежа, а коли побачив охоплену вогнем частину торгового залу біля холодильних камер спробував самотужки загасити вогонь та, надихавшись їдучого диму, знепритомнів.

За такою легендою рятувальники провели позапланові комплексні тактико-спеціальні навчання з гасіння пожеж у будівлях з масовим перебуванням людей, де відпрацювали алгоритми дій пожежно-рятувальних підрозділів під час гасіння пожежі у торгових та складських приміщеннях.

Захід організували з метою вдосконалення навиків організації і тактики гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій у місцях із масовим перебуванням людей, а також для вивчення об’єкту, аби у разі реальної загрози зреагувати з найвищою ефективністю.

Згідно тактичного задуму навчань, внаслідок  пожежі холодильної камери в торговому залі будівлі виникла пожежа. Про подію адміністрація об’єкту повідомила до Служби порятунку, за номером «101». До прибуття професійних вогнеборців члени добровільної пожежної дружини об’єкту організували евакуацію персоналу.

За кілька хвилин після виклику за вказаною адресою прибули пожежно-рятувальні підрозділи Луцького гарнізону. Всього на навчаннях задіяні 28 чоловік особового складу, 7 одиниць техніки Управління ДСНС України у Волинській області.

Рятувальники оцінили обстановку, врятували умовного потерпілого, провели відключення світла, розгорнули штаб пожежогасіння, встановили автоцистерни на вододжерела, проклали рукавні лінії для подачі вогнегасних засобів до місця умовної пожежі. Під час тренувань були створені усі умови, максимально наближені до реальних. Бійці ДСНС показали високий рівень професіоналізму у тактиці боротьби з вогнем, а техніка і засоби пожежогасіння працювали на максимальній потужності.

Читайте також: Щусєва: через несправну пічку спалахнув житловий будинок








 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром