У Луцьку відбулися змагання з літнього біатлону

18 Жовтня 2021, 09:51
Змагання з біатлону 884
Змагання з біатлону

У Луцьку  відбулися перші в Україні вуличні змагання з літнього біатлону. 

На показові виступи приїхали 9 команд з різних областей. Про це розповів Суспільному голова луцької федерації з біатлону Василь Покотилець.

Змагання проходили 17 жовтня.  «Гонку майбутніх чемпіонів» присвятили Дню захисників та захисниць України.

Змагання стартували о 9 годині ранку. Спершу учасники провели пристрілку зброї. Наступний етап – старт гонки.

 «Це одиночна, змішана естафета. До нас сьогодні приїхали команди з Тернопільської, Львівської областей, із Закарпаття», – розповів Василь Покотилець.

Учасники змагань – хлопці та дівчата 2008, 2004 та 2007 років народження. Як розповіла одна з учасниць з Тернопільської області Тетяна Тарасюк, на вуличні змагання потрапила вперше, своїми результатами дівчина задоволена.

«Гонка вийшла важка, але це дуже атмосферно, ось так – в центрі міста, коли їдеш і бачиш перехожих, які тебе підтримують», – каже біатлоністка. 

Дівчина додає: сподівається на гарний результат, адже у неї з чотирьох рубежів усі – успішні.

На Волині біатлоном займаються 24 дитини, – розповів голова обласної федерації Микола Поліщук. З його слів, вісім з них вже є учасниками та призерами чемпіонатів різних рівнів. Вуличні змагання, каже голова федерації, гарна нагода популяризувати біатлон та помірятися силами з іншими спортсменами.

«Біатлон на Волині ми розвиваємо лише три роки, але результати хороші. Один з наших вихованців, Михайло Хміль зараз бореться за право потрапити на юнацький чемпіонат світу, який відбудеться в Америці», – зазначив Микола Поліщук.

Лучанин Михайло Хміль теж взяв участь у вуличних змаганнях у складі обласної команди.

«Не впорався зі стійкою, не вибив усі мішені», – каже спортсмен. 

Додає: перед показовими змаганнями захворів і пропустив останні тренування, тому результатом не надто задоволений. Хлопець каже: нині його завдання – повернутися до попередньої форми і продовжити підготовку до майбутніх змагань.

Зі слів голови обласної федерації з біатлону, вуличні змагання у Луцьку планують зробити традиційними і наступного разу зібрати на трасі представників з усіх регіонів України.

Читайте такожВолейболісти з Підгайців взяли участь у турнірі в пам'ять про Петра Біляшевича

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024