На театрі ляльок збираються встановити меморіальну табличку

24 Жовтня 2017, 23:50
Волинський обласний ляльковий театр 1996 Джерело: https://www.volynnews.com
Волинський обласний ляльковий театр

На будівлі Волинського обласного лялькового театру хочуть встановити меморіальну табличку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 24 жовтня, – повідомляє ІА Волинські Новини.

У зверненні Волинського крайового братства Святого апостола Андрія Первозванного йдеться що, у вересні цього року Волинь відзначила 400-річчя Луцького Хрестовоздвиженського братства. Саме у вересні 1990 року, у приміщенні Волинського обласного лялькового театру відбулася обласна установча конференція, яка поклала початок відродженню Братства.

Відтак, Братство просить розглянути можливість встановлення меморіальної дошки, поряд з існуючою, що стосується установчої конференції Руху.

На меморіальній дошці планують розмістити такий напис: «У цьому будинку 22.IX.1990 року відбулась обласна установча конференція, що поклала початок відродження Луцького Хрестовоздвиженського братства, заснованого 1617 року, яке стало частиною історії Луцька, Волині, України. Встановлено на честь 400-ліття Братства. Вересень 2017 року».

Дошку планують виготовити з такого ж каменю, аналогічного розміру. Керівництво лялькового театру не заперечує щодо встановлення меморіальної таблички.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром