У місті планують створити комунальний спорткомплекс

05 Січня 2016, 13:03
2878 Джерело: volynnews.com

Статус комунального підприємства центру «Спорт для всіх» дасть можливість укладати договори з різноманітними спортивними установами, федераціями та інструкторами.

Проблеми та перспективи міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» обговорили у вівторок, 5 січня, за участі представників влади, громадськості та працівників центру.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів про доцільність створення такого закладу.

«Ми починаємо якісно новий етап і виносимо на сесію створення комунального закладу «Спорт для всіх». Доцільність створення має кілька аспектів. По факту він існував як окрема структура, проте не мав окремого юридичного статусу, це обмежувало його в діяльності. Цим рішенням ми підводимо його під законодавчі норми. Не маючи повноважень, центр не має можливості розпоряджатися ресурсами, кадрами, а це дасть йому таке право. І третій аспект – можливість здійснення господарської діяльності», – зазначив Юрій Моклиця.

Заступник міського голови також зазначив, що «Спорт для всіх» буде створений як неприбуткова структура, що не зароблятиме гроші, а розвиватиме структуру. Керівника центру обиратимуть на конкурсній основі. Однією з вимог буде наявність фізичної освіти або досвід роботи у цій сфері.

«Вимагатиму 100% прозорості роботи кожного гуртка та секції», – зазначив Юрій Моклиця.

Директор міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Надія Петрик розповіла, що зараз центр складається з восьми клубів, на базі яких працює 37 спортивно-оздоровчих груп. За роки існування клуб завжди посідав призові місця, проте фінансування закладу наразі недостатнє.

Окрім того, у майбутньому роботу «Спорт для всіх» хочуть спрямувати на всі вікові категорії лучан.

«Спочатку ми працювали тільки з дітьми, проте бачу потребу проводити заняття з усім населенням», – зазначила Надія Петрик.

Статус комунального підприємства дасть можливість укладати договори з різноманітними спортивними установами, федераціями та інструкторами. А створення платних груп дозволить частину зароблених коштів виділяти на потреби закладу.

На нараді також зазначили, що центр не матиме на меті готувати олімпійських чемпіонів, а лише створює для цього передумови та дає можливість населенню займатися різноманітними видами фізично культури. Окрім того, завданням «Спорт для всіх» стане пропаганда здорового способу життя, розвиток не лише масового спорту, а й його нетрадиційних видів.

Проект створення спортивного комунального закладу винесуть за розгляд профільних комісій та сесію міської ради, де і вирішиться доля спорткомплексу.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
05 Січня 2016, 15:06
від слова, до діла надто далеко !
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром