Нежить, головний біль та без кашлю: волинянам нагадали про симптоми штаму «Дельта»

14 Жовтня 2021, 12:50
Симптоми штаму Дельта 681
Симптоми штаму Дельта

На Волині у 99% досліджених зразків виявили штам «Дельта».

Як повідомляють у Волинському обласному центрі КПХ МОЗ України, даний штам вірусу є домінуючим в області, як і в Україні.

Чим небезпечний штам «Дельта»?  

Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені.

Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.

Відповідно до дослідження, проведеного вченими з Китаю концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму «Дельта» у 1000 разів більша, ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус в зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей.

Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

Вакцинація залишається єдиним способом захисту від COVID-19. Тільки свідомий вибір людей та відповідальне ставлення є запорукою здорового способу життя.

Отримати щеплення можна:

  • у найближчому пункті щеплення чи центрі масової вакцинації:https://list.covid19.gov.ua/
  • у відділеннях АТ «Укрпошта» області.

Читайте також: В родині – по дві-три смерті: на Волині занепокоєні високою смертністю від коронавірусу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром