Опалювальний сезон на Волині стартував: які ціни та проблеми мають споживачі

13 Жовтня 2021, 12:50
Теплопостачання 892
Теплопостачання

Опалювальний сезон на Волині пройде стало, а бюджетні заклади будуть забезпечені блакитним паливом.

Про це повідомили під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації 13 жовтня, повідомляє кореспондентка Район.in.ua.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Мовенко запевнив, що тепла вистачить усім.

«Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає. Тож чутки про його суттєве подорожчання чи дефіцит в Україні не мають ніяких підстав», – зазначив посадовець.

Сергій Мовенко та Василь Венський
Сергій Мовенко та Василь Венський

Також Сергій Мовенко запевнив, що тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні для населення залишаться на рівні попереднього року. Він зазначив, що нині ціна на газ для населення становить 7,42 гривні.

«За такою ціною «Нафтогаз» продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення», – підкреслив Мовенко.

Натомість повна ціна на газ (з ПДВ та транспортування) для потреб соціальної сфери становить 16,80 гривні.

«Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава усіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого й за допомогою спеццін», – сказав посадовець.

В.о. начальника управління житлово-комунального господарства Василь Венський розповів, що в області з 11 жовтня організовано розпочався опалювальний сезон.

«Тепло в першу чергу подається до закладів охорони здоров'я, освіти та соціальної сфери. Поступово підключатиметься житловий сектор», – запевнив чиновник.

Василь Венський зауважив, що в області є п'ять теплопостачальних підприємств, які використовують газ, і усі вони уклали договори з «Нафтогаз Трейд» на купівлю газу за вказаними цінами.

За словами Венського, залишилося неврегульованим питання вартості газу для бюджетних установ, що отримують теплову енергію не від теплокомуненерго, а виробляють її на власних котельнях. Це не велика кількість бюджетних установ, які використовуватимуть тверде паливо.

Установи, в яких неврегульоване питання закупівлі газу, будуть отримувати газ за ціною 16,80 гривень за кубометр.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром