Свято гарбуза у Луцькому зоопарку

22 Жовтня 2017, 17:53
5035

Частування гарбузовою кашею, чаєм і соками, розіграш подарунків для малечі, показова годівля тварин, майстер-класи з малювання та бульбашкове шоу – такий спектр розваг для усіх відвідувачів підготували працівники Луцького зоопарку в рамках проведення Свята гарбуза.

Святково-осіннє дійство розпочалося 22 жовтня в обідню пору, – повідомляють Волинські новини.

Як розповіла директорка зоопарку Людмила Денисенко, минулого року вони вже влаштовували таке свято. Загалом у планах – зробити його традицією та відзначати щороку, як і свята Івана Купала та Святого Миколая.

«У нас усе вдається, і кожного разу приходить все більше відвідувачів, адже люди слідкують за нашою сторінкою в мережі. Сьогодні вони можуть поглибити свої знання, самостійно приготувати корм для тварин, дізнатися про те, які види гарбузів існують, які вони мають корисні властивості. А також посмакувати гарбузовою кашею та гарбузово-апельсиновим, гарбузово-банановим, гарбузово-лимонним соками», – зазначила директорка зоопарку.

Та підкреслила, що звіринець завдяки проведенню подібних заходів стає не тільки місцем, де можна поспостерігати за тваринами, а й локацією із еколого-просвітницькою функцією.

«Усе ж таки дуже добре, що зоопарк виходить за межі, коли люди приходять сюди, аби просто подивитися на тварин. За останній рік Луцький зоопарк став осередком для відпочинку усією родиною. Ми хотіли продовжити цю теплу осінь і зробити українське свято, не Хелловін, а Свято гарбуза», – відзначила Людмила Денисенко. Та додала, що до організації свята долучилися всі 45 працівників звіринцю, які безпосередньо і відповідають за частування відвідувачів.

Головний бухгалтер зоопарку Людмила Бутова наголосила, що подібне свято не тільки заохочує лучан прийти до звіринцю, а й згуртовує їхній колектив.

«На щодень ми працюємо по підрозділах, а у таке свято – всі разом. Сьогодні ми виходимо на територію, та хочемо зробити для лучан наш зоопарк комфортнішим, аби вони знали, що в Луцьку є місце, де можна вдало провести час із сім’єю. Так, бухгалтерія, наприклад, варить кашу, готує чай. І звичайно, наш керівник із нами, вона допомагає нам у кожній справі», – сказала Людмила Бутова.

У захваті від свята – не лише діти, які беруть участь у конкурсах і майстер-класах, а й дорослі.

«Тут весело, до того ж погода сприяє святу. Завтра – до школи, а сьогодні – неділя, тому ми обрали здоровий відпочинок», – поділилася своїми враженнями лучанка Любов Мороз, яка прийшла до зоопарку разом із донькою та онукою.

Окрім численних розваг, на території зоопарку облаштували фотозони, які оформили квітами, листям і, звичайно ж, гарбузами.



1











 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром