Центр: у богословській академії відбудеться посвята у студенти

22 Жовтня 2017, 12:42
1748

З нагоди торжества всіх угодників нашого краю і 25-ліття відродження Волинської православної богословської академії відбудеться Богослужіння та урочисте зібрання.

Літургія з подячним молебнем у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці розпочнеться о 9.00. Після молитви – посвята першокурсників духовно вишу у студенти. Пізніше, о 12.00, учасники свята зберуться в актовому залі ВПБА. Передбачено виступи ієрархів Київського Патріархату, нагородження меценатів, викладачів і вихованців академії презентація чергового числа наукового журналу «Волинський благовісник» тощо, – повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Відзначення Собору, тобто дня спільного вшанування всіх святих землі Волинської 23 жовтня започатковано 1881 р. – на честь 50-ліття повернення в Православ’я Свято-Успенської Почаївської лаври, яка більше 100 років перебувала в підпорядкуванні уніатів.

Перелік відомих прославлених Церквою подвижників благочестя, які просяяли на Волині або пов’язані з нею, починають рівноапостольних слов’янської першовчителів Кирила та Мефодія. Цей сонм поповнюється новими іменами. Зокрема, не так давно долучилися новоканонізовані преподобний Амфілохій Почаївський, благовірний князь Володимир Василькович, мученик Данило Братковський.

Волинській православній богословській академії вже понад 220 років. Вона є наступницею Острозької єпаршої семінарії, заснованої єпископом Варлаамом (Шишацьким) 1795 р. Протягом своєї історії навчальний заклад діяв у різних містах, кілька разів його закривали й відновлювали. У 1992 р. відбулося відродження духовної семінарії в незалежній Україні, яку 2011 р. реорганізовано в богословську академію.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром