"Бомба" на Театральному: міліція розіграла лучан

03 Липня 2015, 19:00
4485

Правоохоронці влаштували експеримент, щоб перевірити реакцію лучан на надзвичайну ситуацію.

Згідно із задумом, учасники акції заклали «вибухівку» о 14:00 на Театральному майдані поблизу Свято-Троїцького собору. Понад дві години активісти та правоохоронці спостерігали, як лучани проходили повз підозрілий пакет, не звертавши уваги на нього або ж у випадку його виявлення просто пришвидшували крок, - пише ВолиньPost.

За цей час жодного дзвінка ні міліціонерам, ні рятувальникам не надійшло, тож учасники експерименту змушені були вдатися до більш рішучих дій. Щоби привернути увагу лучан, позашляховик чорного кольору без номерних знаків із порушенням Правил дорожнього руху виконав кілька маневрів на Театральній площі. Зупинившись прямо на пішохідній вулиці, молодики викинули із машини коробку із «вибухівкою». Лише після цього небайдужий пенсіонер викликав правоохоронні органи.

"Телефонний дзвінок на лінію 102 надійшов лишень за три години від початку експерименту. Викликав міліціонерів лучанин поважного віку, на очах якого відбувалося дійство. Прикро, але свідками нашого «терористичного акту» було чимало людей: одні з них просто ніяк не відреагували, інші – втекли. Однак, незважаючи на результати, експеримент таки вдався: громадяни зрозуміли, що в період нестабільної ситуації в державі слід бути особливо обережними та пильними", - підсумував начальник управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Володимир Солоненко.

Після надходження повідомлення про виявлення підозрілої коробки, за командою оперативно-чергового управління на місце події прибули слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки, кінологи та лікарі.

Керівник групи спеціалістів-вибухотехніків НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області Ігор Заболотний прийняв рішення зруйнувати корпус небезпечної знахідки за допомогою гідроудару. У результаті експерти констатували: у коробці виявили муляж саморобного вибухового пристрою.

Насамкінець учасники акції вручили громадянам інформаційні листівки із чітким алгоритмом дій у випадку виявлення підозрілих предметів.

Нагадаємо, журналісти Район.Луцьк знайшли очевидицю, яка розповіла журналістам про чорну автівку, з якої нібито викинули пакет

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром