Вартість проїзду в луцьких маршрутках зросте до 8 гривень

08 Жовтня 2021, 12:40
Луцька маршрутка 1083
Луцька маршрутка

Вартість проїзду в луцьких маршрутках збільшиться: для  дорослого пасажира зросте до 8 гривень, а для дітей до 4-ох.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль розповів, що міська рада два роки успішно стримувала попередній тариф у зв’язку з введенням легального обліку пасажирів.

“Раніше всі міста України змінили тарифи, тепер така економічна необхідність виникла у нас в місті. Основними факторами, які впливають на підвищення вартості проїзду є зменшення пасажиропотоку, що викликано пандемією та нелегальний обіг готівки. Наші заходи з контролю та агітації населення дали результат, тому що на початку це було 40%, а нині — 10-15%”, - наголосив він.

За його словами, в новому тарифі не закладено надприбутки для перевізників. Рентабельність перевезень — 10%.

Борис Смаль також розповів, що в місті постійно оновлюються автобусний та тролейбусний парки: «Нові автобуси — це великі капіталовкладення інвесторів, тому миттєво замінити усі 120 автобусів неможливо. За цей короткий період ми доволі успішно їх міняємо. Зусиллями міської ради та за кошти бюджету оновлюється й тролейбусний парк».

Тим часом вартість проїзду в тролейбусі залишиться незмінною — 4 гривні, хоча реальна собівартість перевезення одного пасажира становить 11 гривень. Решту для Луцького підприємства електротранспорту компенсує місто.

Читайте також:  У Луцьку завершують облаштовувати сквер біля школи № 26

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39