Волонтери побачили, як живуть бійці в зоні АТО

04 Січня 2016, 13:31
2120 Джерело: samooborona.volyn.ua

В останній тиждень 2015 року  активісти «Самооборони Волині» передали бійцям допомогу, аби  вояки мали що їсти,  їм було тепло і відчувся новорічний настрій.

«Самооборонівці» разом з волонтерами з ГО «Слава» вирушили на схід, аби завести допомогу нашим воякам, повідомляють на сайті Самооборона майдану. Волинь.

Повезли волинські сухпайки, продукти, консервацію, овочі, засоби гігієни,  солодощі, теплі речі та буржуйку. У селі Крупець Радивілівського району довантажили картоплю, консервований зелений горошок та консервовані овочі. Із допомогою доєдналися підприємці, колектив дитячого садочка, школи, церква та односельчани. Волонтери також переганяли автомобіль «Сіат Інга» для бійців 81-ї аеромобільної бригади.

Активісти завезли допомогу різним бригадам – 54-й окремій механізованій бригаді, 81-й десантно-штурмовій бригаді, 40-й артилерійській бригаді, батальйону «АЙДАР»,  а також продукти харчування віддавали бійцям на блок-постах.

Миколаївка, Констянтинівка, Курахово, Волноваха, Новгородське, Маріуполь – міста на сході, які відвідали «самооборонівці» напередодні Нового року. Везучи допомогу військовим, волонтери залишались в деяких частинах, щоб переночувати і продовжити свою подорож. Це дало можливість поспілкуватися з хлопцями, побачити як вони живуть, що їдять, які в них потреби та що їх турбує.

У невеликому містечку Миколаївка, що неподалік від Слов’янська, склалось враження, що жителі забули про Новий рік, адже ні ялинки ні новорічних прикрас або інших атрибутів свята там не помітили. Та й це не дивно, бо в місті базується 81-ша аеромобільна бригада, де присутність військових постійно нагадує про війну.

Прибувши на схід, волонтерів застав сильний мороз та багато снігу, до якого не були готові і самі хлопці. В кімнатах казарми стоїть буржуйка, яка обігріває приміщення – від неї багато тепла і диму, який тримається в кімнаті. Але хлопці звикли – аби тепло, кажуть вони.









А от бійці «АЙДАРу» в казармах не живуть, для них домівкою стали намети та бліндажі в полі. Рятують від морозу ті ж буржуйки, які привезли волонтери.  Там же і готують собі вечерю – пригощали гостей картоплею з котлетами, салатом з буряка та оселедцем. Усі продукти привезли небайдужі люди.  Піклуються там і про котика і про собаку Чорного, який ще з міста Щастя приїхав з «айдарівцями».













Останніми в цій поїздці відвідали один з батальйонів 40-ї артилерійської бригади. Наразі хлопці знаходяться в лісі. Проте в їхніх наметах тепло, охайно та затишно. Стіни прикрашають дитячі листи та малюнки. Серед лісу вояки зробили окремий намет з «ванною кімнатою», де все продумано до дрібниць. Є там і кухня – зробили пічку, щоб готувати їжу.







 

У поїздці волонтери сформували список необхідних речей в зону АТО. Тому попри свята, продовжують збирати допомогу.

Бійці, яких відвідали, ділилися своїми емоціями, переживаннями та сподіваннями на наступний рік. А очікування лише одне – аби мирне небо було над всіма українцями. І для цього вони роблять все можливо, бо кожного вдома чекають люблячі батьки, дружини, діти та прості люди, які збирають всю допомогу для них.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром