У Луцьку завітав британський режисер

07 Жовтня 2021, 11:37
Тоні Палмер 849
Тоні Палмер
На Волинь завітав видатний британський режисер Тоні Палмер.
 
Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад у своєму дописі на сторінці в фейсбуці.
 
У творчому доробку режисера – понад 120 фільмів про знаменитих композиторів, музикантів та акторів. Мистецтвознавець і критик, продюсер і сценарист Тоні Палмер відвідує Волинь з 2008 року, оскільки є активним учасником міжнародного музичного фестивалю «Стравінський та Україна». 
 
Режисер був особисто знайомий з композитором і зняв про нього фільм. Він розповів, що захоплений Волинню та її спадщиною, а відвідини нашої області для нього – наче свято. Відзначив також і дбайливе ставлення до історичної та культурної спадщини Волині, зокрема стан унікального музею-садиби Стравінських, єдиного у світі, збереженого в оригінальному стані.
 
Завдяки творчості Тоні Палмера, його активній участі у фестивалі світ дізнається не тільки про Стравінського, але й про Україну і Волинь. 
 
«Попри обмежені фінанси, ми намагаємося відроджувати і розвивати історичну спадщину, музейну справу. Це – і відновлення нашої ідентичності, і, одночасно, підґрунтя для розвитку туризму», – пише голова облради.
 

Також в дописі повідомили, що наступного року до 140-річчя Ігоря Стравінського є задум, окрім традиційного фестивалю, провести міжнародну наукову конференцію. 
 
«Сподіваюсь, Тоні Палмер неодмінно знову відвідає Волинь. Режисер пообіцяв не лише візит, а й сюрприз», – доповнює Григорій Недопад.
За його словами, дослідники відшукали досі невідомий твір Стравінського, який ніколи не виконувався. Зусиллями Тоні Палмера може статися так, що ця світова прем’єра і сенсація відбудеться на Волині.
 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром