Медицина, пенсії та вугілля: про що говорив Володимир Гройсман у Луцьку

20 Жовтня 2017, 19:30
2990

У робочому візиті на Волинь прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана було передбачене спілкування із місцевими журналістами.

Відповідав на питання прем'єр у п'ятницю, 20 жовтня.

Спілкування відбулось у Волинському обласному перинатальному центрі під час його інспекції. Пропонуємо вам цитатник прем'єра Володимира Гройсмана.

ПЕНСІЙНА РЕФОРМА ПІДЕ УСІМ НА КОРИСТЬ

Ми зробили абсолютно справедливу систему, яка віддала належне всім тим хто працював, отримував заробітну плату та почесно сплачував податки в пенсійний фонд. Щодо Волинської області, то третина пенсіонерів уже отримала кошти з надбавкою близько 300 гривень. Волинські шахтарі, які працювавали і живуть на Волині отримували близько 3,500 пенсії, то зараз вона зросла майже удвіччі, і вони отримують по 6,500 гривень.

ІЗ МЕДИЧНОЮ РЕФОРМОЮ ПРОВОДЯТЬ СПЕКУЛЯЦІЇ

Хочу сказати, що зараз багато хто спекулює на медичній реформі. Вони лякають тим, що будуть закриватись лікарні. Абсолютна дурниця, ніхто їх закривати не збирається, це точно. Друга позиція, говорять що будуть звільняти лікарів, це - нісенітниця. У нас оптимальна кількість лікарів, так потрібні люди й на рідкісні спеціалізації, то ми будемо проводити навчання й робити з них кваліфікованих. І третя позиція, яку я вважаю дуже грубою провокацією, це - щоб всіх українських громадян ввести в якусь паніку. Про те, що люди будуть сплачувати за медичні послуги.

Та ні в якому разі, ми прийняли закон, який дозволяє робити покриття медичної послуги на рівні 100%. Приклад: якщо вам зробили МРТ за 800 гривень, то не ви сплатите ті кошти лікарні, а держава. А громадяни мають вибирати в яку лікарню йти, де кращі умови, де до них ставляться привітніше. І не повинно бути так як зараз, що на лікарню дається мільйон і ніхто не знає куди він дівається. І отак, як ця має виглядати лікарня. Наше завдання це - доступність та якість.

ЧЕРЕЗ ПСЕВДОПАТРІОТІВ МИ НЕ МОЖЕМО КОРИСТУВАТИСЬ СВОЇМ ВУГІЛЛЯМ

Буквально декілька днів назад я затвердив стратегію реформування вугледобувної галузі. Там потрібні великі кошти і нам самим треба видобувати більше вугілля. Ми ніколи на Донбасі вугілля не купували, оскільки Донбас це - Україна, і ми забирали з наших українських надр наше вугілля. Зараз на превеликий жаль руками псевдопатріотів доступ до надр перекритий і можна сказати, що все це вугілля почало працювати на економіку Росії. Що стосується тих територій де ми сьогодні маємо шахти, то їх безумовно потрібно фінансувати. Декілька мілярдів ми щороку виділяємо на реструктуризацію шахт та компенсацію шахтарям їх заробітної плати. На жаль, ці кошти направлялись на дотацію збиткових шахт і це справді великий виклик.


 

Коментарі
22 Жовтня 2017, 04:27
Сказки для лохов.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром