Як Володимир Гройсман інспектував перинатальний центр у Луцьку

20 Жовтня 2017, 17:52
5705 Джерело: volynpost.com

До Луцька завітав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Посадовець проінспектував будівництво Волинського обласного перинатального центру.

Перевірка відбулась у п'ятницю, 20 жовтня.

Прем'єр разом із журналістами місцевих ЗМІ пройшовся новенькими кімнатами перинатального центру. Його будівництво розпочалось ще 2001 року. Кошторисна вартість об'єкту – приблизно 107,588 мільйонів гривень.

1
Проект перинатального центру
Проект перинатального центру

Перинатальний центр
Перинатальний центр

Перинатальний центр розділений на три блоки: «А» - акушерство та гінекологія, «Б» - жіноча консультація та центр планування сім'ї, «В» - неонатальний корпус з репродуктивною пролонгованою реабілітацією новонароджених.

«Учора парламент прийняв надзвичайно важливе рішення, яке дає нам можливість розпочати реформу охорони здоров'я. Цю реформу потрібно було розпочинати 26 років тому.

Я обіцяв, що ми підтримаємо будівництво цієї лікарні, було оформлене звернення від ОДА, ми його підтримали. З державного бюджету виділили 65 мільйонів гривень.

Тепер діти з області народжуватимуться, лікуватимуться у хороших умовах і так мають виглядати усі лікарні країни», - зазначив Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман інспектує перинатальний центр
Володимир Гройсман інспектує перинатальний центр

Перинатальний центр всередині
Перинатальний центр всередині

Першим завданням прем'єр назвав  якісну медицину та зауважив, що уряд має зробити все можливе, щоб українці були здоровими і люди жили довше, ніж сьогодні.

Крім того, Володимир Гройсман зазначив, що на Волині хороша демографічна ситуація, є достатньо непогані показники народжуваності. Тому ця лікарня буде корисною для юних волинян.

Перинатальний центр
Перинатальний центр

Приїзд прем'єр-міністра на Волинь прокоментував депутат Ігор Лапін, який також був присутній під час візиту:

«Річ в тому, що спочатку справу роблять депутати, потім їх підхоплюють бізнесмени, а жити людям. Тому я вважаю, що комплексне відвідування області це добре, вирішуються певні питання. Пенсійна, медична, освітня реформи: все, що їх стосується, має мати і матеріальне втілення.

Тому відвідини цього центру, інспекція дороги на Володимир-Волинський  – це нормально. Спілкування з бізнесменами на базі підприємства «Модерн-Експо» також плюс. Я вважаю, що бізнесові зустрічі і мають проводитись на таких успішних компаніях», - зауважив Ігор Лапін. 

Депутат Ігор Лапін
Депутат Ігор Лапін

Марія ВАВРИНЮК

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром