За підтримки Посольства США у Луцьку переселенців вчитимуть англйської

20 Жовтня 2017, 19:15
2203

У місті оголошують набір учасників соціальної ініціативи «Приступаючи до справи: ділова англійська мова для молодих підприємців» для підприємців-початківців та інших самозайнятих осіб з числа внутрішньо-переміщених осіб.

Про це йдеться на сторінці Що? Де? Коли? (анонси для журналістів Луцька і Волині) написала Natalia Lytvyna.

Набір оголошують міжнародна неприбуткова організація PH International (Project Harmony, Inc.) і громадська організація «Волинські перспективи».

Програма «Приступаючи до справи» проводиться за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні і фінансується Державним департаментом Сполучених Штатів Америки. 


Програма надає навчальну допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які постраждали від російської військової агресії у АР Крим і окремих районах Донецької і Луганської областей, і допомогти започаткувати власну справу чи інший вид самозайнятості з метою вирішення складних економічних обставин, у яких вони опинились. 


Програма включатиме 90 годин безкоштовних тренінгових курсів (60 занять по 1,5 години) підприємцям-початківцям, що відкрили власну справу у 2017 році і розглядають самозайнятість, як вихід з кризової ситуації.

Ці курси включатимуть, як оволодіння основами ділової англійської мови (40 занять по 1,5 години, разом 60 годин), так і оволодіння іншими знаннями і навичками, які стануть у нагоді на сучасному високотехнологічному ринку праці і послуг. Зокрема, програма також включить курси з нормативних вимог у сфері ведення власної справи, звітування контролюючим органам, електронної звітності (10 занять по 1,5 години, разом 15 годин), і роботи з веб-сайтами, у соціальних медіа, мобільних і цифрових додатках (10 занять по 1,5 години, разом 15 годин).

 
Орієнтовний період проведення занять: з листопада 2017 року по травень 2018 року. Заняття будуть проходити тричі на тиждень і проводитись у вечірній час, що дає учасникам можливість працювати у денний час.

Заняття будуть проводитись у  Луцьку на навчальній базі Волинського обласного і Луцького міського центру зайнятості, які надають активну організаційну і інформаційну підтримку реалізації програми «Приступаючи до справи» у регіоні. 

Пріоритетна увага під час розгляду заявок на участь у програмі надаватиметься внутрішньо-переміщеним особам, які перебувають у складних соціально-економічних обставинах, але не виключає можливості участі і інших підприємців-початківців чи інших самозайнятих осіб, які не належать до числа ВПО у випадку наявності вакантних місць. Особливо заохочуються до участі жінки; молодь; особи, які проживають у сільській місцевості і мають обмежений доступ до таких навчальних курсів; особи з обмеженими можливостями здоров’я; демобілізовані військовослужбовці, які втратили роботу під час несення служби; жінки, які виходять з декретних відпусток, внаслідок, яких вони втратили роботу; та інші особи, які перебувають у складних соціально-економічних обставинах.


 

Кандидати на участь у програмі «Приступаючи до справи» повинні надати (пред’явити оригінал і надати копію):


1. Посвідчення особи з зазначенням дати народження.
2. Посвідчення внутрішньо переміщеної особи (у випадку наявності вакантних місць, до програми можуть бути включені і особи, які не належать до числа ВПО).
3. Документи, що посвідчують підприємницький статус, статус самозайнятої особи (наприклад, договори цивільно-правового характеру і акти виконаних робіт), чи засновника (співзасновника) неприбуткової організації 
4. Дві фотографії розміром 3 х 4 см.
5. Резюме (перелік досягнень і навичок)
6. Мотиваційний лист, у якому кандидат повинен зазначити, чому він чи вона хотіли б взяти участь у Проекті.
7. Згоду на обробку персональних даних (оформлюється під час подачі заявки).


Під час розгляду заявок і співбесід до уваги також братимуться наявність базових навичок володіння англійською мовою, рівень мотивації, дисциплінованість і поведінка кандидатів. Також, у випадку злісних або систематичних порушень навчальної дисципліни, неналежної поведінки, пропусків занять без поважних причин учасникам Програми може бути відмовлено у подальшій участі.


Рішення про зарахування кандидатів на участь чи відрахування учасників приймається комісією у складі не менше трьох осіб у складі представників партнерських організацій програми.

Кандидатам на участь, які не будуть зараховані до участі у програмі через обмежену кількість місць, можуть запропоновати увійти до резервної групи. У випадку вибуття учасника з основної групи, на його місце запросять наступного у списку учасника з резервної групи.

Зазначені вище документи просять пред’являти (надавати) особисто до 10 листопада 2017 року, попередньо погодивши час подання заявки:

У Луцьку – до громадської організації «Волинські перспективи» за адресою: вулиця Шота Руставелі, 9,
Доїзд: маршрутні автобуси № 10, 11, кінцева зупинка, район Луцького підшипникового заводу.
Контактна особа: Литвина Наталія Вікторівна - моб.тел. +38 0 99 20-20-442, роб. тел. +38-0332-76-76-66, електронна пошта: [email protected]

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром