У Луцьку презентують проект «Луцьк у долонях»

19 Жовтня 2017, 23:29
2299

Проект «Луцьк у долонях»за голосуванням лучан став переможцем громадських ініціатив Луцька.

Презентація відбудеться у вівторок, 24 жовтня  о 12 годині в книгарні Волинської обласної друкарні, що за адресою: проспект Волі, 27 (вхід зі сторони вулиці Сенатора).

Цей проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору.

У межах проекту студія друку шрифтом Брайля «Braille studio» спільно з ПРАТ «Волинська обласна друкарня» видала рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Мойсіюк «Луцьк – прогулянки містом» накладом 30 примірників. У книзі окрім власне шрифту Брайля можна буде побачити й три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток Луцька, які поки що будуть своєрідним сюрпризом як для учасників презентації, так і для читачів.

Унікальні рельєфно-графічні зображення, доступні для сприймання як людиною, що добре бачить, так і на дотик для людей з глибокими порушеннями зору, виконані в межах проекту в сучасній техніці друку Ресурсним центром «Безбар'єрна Україна» ( Київ).

Крім того, до кінця року розтиражують аудіозапис туристичного путівника нашими партнерами СІД Медіа Груп. Путівник в аудіоформаті допоможе ознайомлюватися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, людям, які мають розлади читання (дислексію), людям літнього віку, школярам та студентам.

Громадськості представлять новий (четвертий випуск) першої в Україні неспеціалізованої газети «Сім'я і дім», надрукованої шрифтом Брайля, що виходить у партнерстві з СІД Медіа Груп.

До слова, промайнув рік з часу презентації запуску роботи «Braille studio» та її перших видань «Волонтери. Мобілізація добра», упорядкування Ірени Карпи, та книги для дітей «Літо з амазонками» Надії Гуменюк

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром