Картина тижня: 28 грудня-3 січня – важкі втрати та маленькі радості рідного міста.

03 Січня 2016, 18:20
1939

Як запам'яталися останні дні 2015 року та чим здивував новий 2016 рік, читайте у традиційній рубриці від Район.Луцьк.

Зловили різника. Чоловік нападав на громадян на вулицях, двоє потерпілих госпіталізовано у лікарню, зловмисника затримали. До чергової частини міського відділу поліції надійшли повідомлення про нанесення тілесних ушкоджень. Перше повідомлення надійшло з лікарні, загалом правоохоронці зареєстрували три таких випадки, які сталися у різних районах обласного центру. В усіх випадках зловмисник застосовував ніж.

Смерть забрала архітектора. Перестало битися серце відомого архітектора, дизайнера, художника Юрія Лініченка.«Місто втратило найталановитішого архітектора, дизайнера, справжню людину, художника і патріота Луцька Юрія Лініченка. На цьому місці буде прірва. Спочивай з Богом, друже...» – повідомив Ігор Левчук у спільноті «Збережемо древній Луцьк».

Смертельна ДТП. У селі Колодяжне Ковельського району легковий автомобіль «Nissan» в’їхав у припарковану вантажівку. Водій і троє пасажирів авто загинули на місці трагічної автопригоди. Серед них також – генеральний директор підприємства «Волиньавтомотосервіс» Петро Гордійчук. Зі слів Сергія Григоренка, Микола Бездушний їхав у машині разом з Петром Гордійчуком. Аварія забрала життя також директора ПМК № 19 Тетяни Брешенкової.

Свято для солдата. Для 75  демобілізованих бійців організували розваги та конкурси, також вони отримали продуктові набори до новорічних свят від проекту «Меценати для солдата».
Свято для солдат відбулося завдяки низці благодійників, частина з яких забажала допомагати анонімно.

Лучани проти корупції у вузах. Активісти волинського осередку «Антикорупційного руху» створили відеоролик, у якому студентів та викладачів закликають протистояти хабарництву.
Як повідомляє прес-служба осередку, у першій половині грудня представники руху провели опитування щодо того, в яких «побутових» сферах життя найчастіше лучани зустрічаються з корупцією. Виявилося, що це медицина та освіта.

Україна очима дітей АТО. У місті організували виставку фотографій «АТО Generation: Україна очима дітей воїнів АТО». На початку жовтня, протягом осінніх канікул 25 дітей воїнів АТО Волинської області відвідали табір у Кам'янці-Подільському. На групових та індивідуальних заняттях з волонтерами та психологами вони поділилися власним баченням ситуації в Україні. Тоді й виникла ідея спільно з волинськими моделями та фотографами організувати фотовиставку. Частину образів діти придумали самостійно на командному тренінгу.

«Халявний» інтернет. У відповідь на електронну петицію та з нагоди Нового року Луцька міська рада розпочала реалізацію проекту «Муніципальний інтернет».
Першим місцем, де у середу, 30 грудня, запрацював безплатний Wi-Fi-інтернет, став Театральний майдан.

Дід Мороз на луцьких дорогах. Лучанин Марко Олександрович на радість всім перехожим їздить за кермом авто та дзвенить у дзвоник.
Зустріти Діда Мороза можна на проспекті Волі та інших центральних вулицях Луцька.

Резиденція Санти у луцькій маршрутці. У перший день нового року лучанам піднімає настрій водій маршрутки №26а, який сам перевтілився у Діда Мороза, а свій транспорт – у свято на колесах.

Ніч біля ялинки. У Новорічну ніч у центрі міста Луцька було традиційно людно. Люди пили шампанське, співали пісень і купували новорічні сувеніри - благо, кіоски-хатинки вночі працювали.
Немало було й поліцейських, які, утім до людей не прискіпувалися, але уважно стежили за порядком і навіть дарували преходим мандаринки.

Поліція рятує. Правоохоронцям новорічної ночі довелося не лише охороняти громадський спокій, а й рятувати зупиняти помешкання лучан від підтоплення.
О 6 годині ранку у п’ятницю, 1 січня, патрульні прибули на виклик щодо затоплення квартири на проспекті Відродження.

«Мій дім там, де я». Аби зміцнити стосунки зі східними побратимами, лучанам роповіли про долі українців, які через агресію російсько-терористичних військ стали переселенцями. 
Фотовиставку проекту «Мій дім там, де я» презентували на території Свято-Троїцького Собору.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром