Суд у справі депутатів-відкликанців: оголосили перерву через неявку відповідача

19 Жовтня 2017, 11:54
1935

У справі за позовом щодо cкасування постанови ТВК про припинення процедури відкликання 5 депутатів міськради суд оголосив перерву через неявку відповідача – голови Територіальної виборчої комісії Леоніда Будцева

Про це стало відомо під час засідання 19 жовтня, пише ВолиньPost

Як відомо, у позові представник ініціативної групи Артем Запотоцький просить визнати постанову ТВК про припинення відкликання протиправною, а також відправити звернення до керівних органів партій БПП «Солідарність» та Радикальної партії щодо відкликання депутатів Євгена Ткачука, Олександра Козлюка, Аркадія Соломатіна, Сергія Були та Костянтина Петрочука.

До суду надійшло клопотання від очільника Луцької ТВК про відкладення суд через неможливість його як відповідача бути присутнім під час розгляду. Тож колегія суддів відклала розгляд, адже від ТВК на попередньому засіданні витребовували докази, які так і не надійшли до суду. Водночас Будцеву роз’яснять, що у разі його неявки та ненадання доказів, справу розглянуть без нього.

Відтак, слухання продовжать о 10:00 27 жовтня.

Нагадаємо, 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятірки міських обранців - Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. 

У серпні стартувала перевірка підписів, які зібрали за позбавлення мандатів цих обранців громади. Перевірку згідно законодавства спільно з правоохоронцями мали здійснити члени міськвиборчкому.

Однак за декілька днів від початку роботи комісії стало очевидним, що 10 членів (всього в комісії - 18 осіб) виборчкому, а саме - представники партій "Народний фронт", "Опозиційний блок", "УКРОП", "Батьківщина" та Європейська партія України, своїми діями затягували процес перевірки підписів, приміром, постійно вносили різноманітні правки у проекти рішень, а потім просто перестали ходити на засідання. Голова комісії Леонід Будцев навіть звертався в поліцію, аби покарали "прогульників".

Реагуючи на це, Артем Запотоцький звернувся до лучан з закликом прийти і власноруч засвідчити свій підпис. Сотні людей відгукнулися та пройшли процедуру засвідчення підпису. 

Однак коли розпочалося останнє засідання міськвиборчкому, то члени "коаліції" знову почали гальмувати його роботу. Зрештою 21 серпня "коаліція", використовуючи те, що вони є більшістю, проштовхнули рішення, яким завершили процедуру перевірки підписів за відкликання депутатів. Запотоцький оскаржив таке рішення у суді.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром