Старе місто: відреставрують єдину вцілілу вежу Окольного замку

19 Жовтня 2017, 10:41
4605

У рамках програми «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» в обласному центрі Волині відреставрують Вежу Чарторийських.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Волинське регіональне відділення Асоціації міст України у Facebook.

17 жовтня у Мінську відбулося засідання Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», на якому підбили підсумки конкурсу проектів у сфері збереження спільної культурної та природної спадщини.

До найкращих увійшов проект «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історичної та культурної спадщини у Луцьку та Любліні», де головним партнером виступатиме виконавчий комітет Луцької міськради. Основними об'єктами, які підпадатимуть під ревіталізацію, стануть Вежа Чарторийських Окольного замку в Луцьку та Готична вежа у Любліні. Орієнтовний бюджет проекту 1,5 млн. євро, однак він все ще на стадії погодження. Невдовзі розпочнеться процедура контрактування.

Довідково: 

Крім Верхнього замку, або ж, як його називають сьогодні, Луцького замку чи Замку Любарта, у Луцьку був ще й Окольний (Нижній) замок. У його потужних мурах налічувалося вісім веж - чотири дерев'яні та чотири муровані. До нашого часу збереглась лише одна із них – вежа Чарторийських, названа за прізвищем її фундаторів.

Вежа Чарториських була побудована у XV столітті та збереглась до нашого часу без значних змін. Завдяки цьому вона продовжує викликати захоплення у туристів. До вежі прилягає оборонний мур, декорований готичним ромбоподібним орнаментом із цегли.

Читайте також: «Нашу владу допускати до підземелля не можна», – хранитель підземного Луцька Олег Виноградов

Коментарі
19 Жовтня 2017, 17:54
Вежа ЧОрторийських
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром