У Підгайцях суд зобов’язав чиновника працювати у виконкомі

01 Жовтня 2021, 17:13
Заступника Підгайцівського сільського голови Леоніда Гроголя суд зобов’язав увійти до виконавчого комітету цієї сільської ради. РЕКЛАМА 3057
Заступника Підгайцівського сільського голови Леоніда Гроголя суд зобов’язав увійти до виконавчого комітету цієї сільської ради.

Заступника Підгайцівського сільського голови Леоніда Гроголя суд зобов’язав увійти до виконавчого комітету цієї сільської ради. 

Відповідне рішення було ухвалене 30 вересня Волинським окружним адміністративним судом.

Із позовом про порушення закону під час формування виконкому до суду звернувся місцевий депутат В’ячеслав Разумовський. 

«Леонід Гроголь є заступиком сільського голови і одночасно депутатом Підгайцівської сільради. Він не захотів працювати у виконкомі, адже в такому випадку мав би відмовитися від депутатського мандату. Але це є порушенням закону, бо всі заступники сільського голови зобов’язані ввійти до виконкому. Це дуже важливий нюанс. Заступник Гроголь відповідає за такі важливі напрямки роботи як ремонти доріг, пасажирські перевезення та багато інших сфер, де зараз безліч проблем. Але будучи одночасно депутатом, Гроголь разом із своєю фракцією не може об’єктивно контролювати і оцінювати свою ж роботу», – впевнений депутат Разумовський.

Суд погодився із аргументами позивача. Водночас заперечив позицію Леоніда Гроголя та Підгайцівської сільської ради, які стверджували, що працювати у виконкомі чи ні – це вибір самого заступника.

«На Підгайцівську сільську раду покладено обов’язок включити заступника сільського голови до складу виконкому ради за законом, в силу займаної посади, без отримання згоди останнього на таке включення. Жодних винятків для не включення заступника сільського голови до складу виконавчого комітету ради законом не передбачено», – йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, на місцевих виборів 2020 року Леонід Гроголь балотувався на сільського голову Підгайцівської громади від партії «Європейська Солідарність». Він став основним конкурентом чинного голови Юрія Семенюка і під час виборів гостро критикував свого опонента. Проте пізніше став його заступником. Більше інформації про посадовця можна прочитати у статті Хто буде керувати Підгайцями? Досьє на голову, замів та старост. ЧАСТИНА 1 - ЛЕОНІД ГРОГОЛЬ»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром