У Луцьку підвищили тарифи на тепло і гарячу воду

30 Вересня 2021, 17:42
Фото ілюстративне 2602
Фото ілюстративне

З початку опалювального сезону для лучан діятимуть нові тарифи на оплату тепла і гарячої води.

Про це йдеться в матеріалі Суспільного.

Для населення Луцька вартість тепла зросте на 10-12 %. Мешканці житлових будинків, що не оснащені вузлами загальнобудинкового обліку теплової енергії здорожчання буде орієнтовно на 25%. Про це розповів директор державного комунального підприємства «Луцьктепло» Іван Скорупський.

Рішення про підвищення тарифів на тепло та гарячу воду прийняли 30 вересня на засіданні виконкому Луцької міськради.

Іван Скорупський каже, що у минулому опалювальному сезоні гігакалорія коштувала 1 850 гривень, тепер її вартість — 2 100 гривень. 

«Для юридичних осіб, бюджетної сфери рівень підняття складе 130%. Газ для бюджетної сфери та інших споживачів коштує від 24 777 гривень, тому таке шалене підняття», — пояснює Іван Скорупський.

Ріст ціни на теплову енергію економічно обґрунтоване, — вважає начальник департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль, — і залежить від коливань ціни на газ. Каже, що ціну на тепло формує орган місцевого самоврядування, але, виходячи із закупівельної ціни на газ. 

«80% у тарифі – це енергоносії, у діючому тарифі на тепло, ми мусимо на це реагувати, інакше підприємство впаде у боргову яму і зупиниться, — коментує підвищення тарифів у Луцьку Борис Смаль.

30 вересня рівень розрахунків населення за послуги з підприємством «Луцьктепло» становить 92, 5%, — каже директор Іван Скорупський. Борг підприємства перед Нафтогазом становить 320 мільйонів гривень.

Читайте також: На боротьбу з борщівником у Луцькому районі витратять понад 200 тисяч гривень

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром