Боратинська громада пройшла відбір проєкту USAID

29 Вересня 2021, 16:17
Боратинська громада пройшла відбір проєкту USAID 733
Боратинська громада пройшла відбір проєкту USAID

Боратинська громада успішно пройшла відбір у проєкті USAID «ГОВЕРЛА» та потрапила до переліку десяти громад Волинської області, які стануть партнерами проєкту «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування».

Про це йдеться на сайті громади.

Для участі у конкурсі Боратинською громадою було розроблено 10 проектних ідеї, які можуть реалізовані у рамках проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: удосконалення системи управління ресурсами у Боратинській громаді, розробка Стратегії та створення проектного офісу громади, створення електронного кабінету мешканців та запровадження інструментів е-демократії, створення агро-інкубатора «Boratyn Business Platform», реінтеграція ветеранів, модернізація вуличного освітлення та енергозбереження, створення центру саморозвитку та підтримки населення у сільській місцевості, розвиток міжнародного співробітництва, підтримка населення в умовах COVID-19 і постковідний період, створення офісу правової допомоги Боратинської громади. Наступними кроками у співпраці стануть: підписання Меморандуму про співпрацю та визначення інструментів підтримки кожної громади-партнера Проєкту «ГОВЕРЛА».

Днями у Києві відбулася презентація проекту та стратегічна сесія для учасників з 25 територіальних громад Волинської, Львівської, Полтавської областей. Боратинську громаду на заході представив начальник відділу соціально-економічного розвитку Анатолій Левчук.

Довідково

Проєкт «ГОВЕРЛА» має намір сприяти у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

«ГОВЕРЛА» – один з найбільших проєктів USAID з підтримки органів місцевого самоврядування і реформи децентралізації, має бюджет 74 млн дол. США і виконується компанією DAI з березня 2021 по березень 2026 року. Управлінська структура проєкту передбачає центральний офіс в Києві та 6 регіональних офісів, які охоплять своєю підтримкою 7 областей і понад 50 громад. Підтримка передбачає сприяння здійсненню трансформаційних перетворень на місцевому рівні, посилення спроможності органів місцевого самоврядування та його посадових осіб здійснювати відповідні повноваження.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром