8 Березня: мешканці будинку платили за гарячу воду, якої не було

17 Жовтня 2017, 14:36
2127

Мешканці одного з багатоквартирних будинків в обласному центрі Волині вимушені були  оплачувати послуги ДКП «Луцьктепло», хоча, за фактом, гарячої води вони не отримували.

Про це йшлося сьогодні, 17 жовтня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, повідомляє ВолиньInfo.

Мешканці будинку № 33 на вулиці 8 Березня звернулись до влади з проханням відновити гаряче водопостачання у другому під'їзді, жителі якого вже два місяці не мають можливості користуватися гарячою водою.

Аби вирішити цю проблему, мешканці обласного центру вже звертались до  ДКП «Луцьктепло». Як стверджують мешканці, у день проведення обстеження працівниками ДКП, вода з’явилася, але у той самий день і зникла.

Зі слів працівників ЖКП № 3, проблема полягає у насосному обладнанні, яке подає гарячу воду. Мешканці вважають, що ДКП «Луцьктепло» виключає це обладнання для економії.

Лучани зауважили, що змушені сплачувати за гарячу воду, якої немає, аби не з'явилась заборгованість і їх не позбавили субсидій. 

Представниця будинку додала, що на даний час гаряче водопостачання відновили, однак вода з’являється лише після 8–9 ранку, що не зовсім зручно. ДКП «Луцьктепло» тим часом, зі слів жінки, запропонувало мешканцям компенсувати незручності зменшенням оплати за гарячу воду.

Заступник директора ДКП з комерційних питань Віктор Мельник пояснив, що причиною проблеми є повітряна пробка у системі гарячого водопостачання. За словами Мельника, ЖКП № 3 не виконує свої функції, а страждають не лише мешканці, а й ДКП «Луцьктепло», бо здійснює перерахунки та зменшує мешканцям оплату. Своїх працівників для проблеми ДКП «Луцьктепло» не може направляти, бо, мовляв, вони не мають на це права.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась сказав, що ЖКП № 3 доручили перевірити це та поставити розповітрювач, однак проблема є не лише у цому: через погану якість води вони з ладу і їх потрібно чистити чи замінювати.

Читайте також: Лучани заплатять за тепло у домівках авансом


 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром