Смолоскипи, ватра і «Героям слава!»: луцькі націоналісти вшанували пам’ять захисників України

15 Жовтня 2017, 13:57

Смолоскипний хід, присвячений Дню захисника України, святу Покрови, 75-ій річниці Української Повстанської Армії та Дню українського козацтва відбулася у суботу, 14 жовтня. У ході взяли участь представники «Національного альянсу», пластуни, Центр національно-патріотичного виховання молоді, Молодіжний центр Волині, організація «Волинська січ» та небайдужі лучани.









Йшли від Київського майдану до Замкової площі. Близько сотні учасників ходу скандували: «Героям слава», «Бандера – наш герой, Покрова – наше свято» і «Тече річка Тиса, в ній москальська кров». Зупинялися біля пам’ятника Тарасу Шевченку навпроти головного корпусу СНУ імені Лесі Українки та біля стели Героям Небесної сотні й АТО. Пам’ять полеглих за Україну волинян вшанували хвилиною мовчання.






Далі хід рушив вулицею Лесі Українки до Замкової площі. Там на учасників чекала ватра і гарячий чай із печивом. Учасники ходу зібралися навколо ватри та співали повстанських пісень.

«Головна ідея заходу – це пам’ять. Ми вшановуємо пам’ять тих, хто боровся за Україну як у минулому, так і сьогодні. Нас чекають досить складні часи, і ми всі це повинні розуміти. Розслаблятись не варто. Потрібно готуватися і гартуватися», – каже співорганізатор маршу, керівник Центру національно-патріотичного виховання молоді Богдан Бальбуза