Соціальний експеримент: чи доступний Луцьк для неповносправних

14 Жовтня 2017, 13:40
2756

У програмі «Протилежний погляд Live» обговорювали надзвичайно важливу соціальну тему: яким же є життя людей з особливими потребами.

Команда програми та зокрема ведуча Галина Падалко провели соціальний експеримент, де перевірили, як пристосоване місто Луцьк до особливих людей, проїхалися вулицею Лесі Українки та побачили, чи доступними є входи до крамниць, банків міста, – пише Конкурент.

«Є такі речі, які людина не планує, і травма хребта – одна із них. Коли після лікарні я повернулася додому, то виявилося, що нам пощастило, що в нас перепланована квартира і велика кухня, де є де розвернутися, от ми зараз тут знаходимося. Тобто такої проблеми як заїхати на кухню, зробити собі їсти – немає. Але багато людей… в них навіть виїхати зі своєї кімнати проблематично», – розповіла художниця Тетяна Панасюк.

У сюжеті показали, як місто адаптоване для людей з обмеженими можливостями. Проте до цієї категорії, якщо назвати це умовно, можна віднести також мам із дитячими колясками, людей похилого віку, а також травмованих людей. Від влади залишається очікувати небайдужості та вирішення проблеми із доступністю Луцька усім категоріям людей.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром