У місті не зупинили будівництво, незважаючи на заборону

30 Грудня 2015, 15:42
2483

У листопаді Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області скасувало декларацію про початок будівельних робіт на земельній ділянці, де зводять житловий комплекс «forRest».

У вівторок, 29 грудня, репортер Волинського агентства розслідувань відвідав будівництво.
Ці роботи проводять на межі Луцька та Заборольської сільради. Виявилося, що будівництво висотного будинку не зупинили. На об’єкті працює приблизно два десятки людей та кран. За словами місцевих мешканців, роботи тривають.

Проблеми з будівництвом виникли ще в 2008 році, коли мешканці сусідніх багатоповерхівок обурювалися тим, що під їхніми вікнами зранку до вечора працює техніка, що створює відповідний шум. Крім того у людей були побоювання, що інтенсивні роботи можуть спричинити пошкодження їхніх будинків. Дійшло до того, що одну з багатоповерхівок визнали аварійною. Це змусило будівельників зупинитися.

У 2013 році біля будівництва знову бунтували люди. Вони не давали дозволу облаштувати під їхніми вікнами дорогу для під’їзду техніки, яка везла матеріали на будмайданчик житлового комплексу «forRest».

Пізніше забудовники таки знайшли вихід з цієї ситуації і почали роботи. Однак у 2015 році у будівництва знову виникли проблеми. Управління державної архітектурно-будівельної інспекції виявило, що власники земельної ділянки, на якій ведуться роботи, ввели в оману чиновників. Вони подали декларацію про початок будівельних робіт, в якій вказали недостовірну інформацію.

В угоді від 2006 року з Заборольською сільрадою вказано, що на ділянці будуватимуть два будинки на 20 і 25 квартир. Однак у проекті будівництва йдеться про один будинок на 72 квартири. Як йдеться в документі, наразі є підстави вважати об’єкт «самочиним будівництвом».

Звертаємося до міліції та прокуратури з проханням розібратися, чому попри заборону роботи тривають.







 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
30 Грудня 2015, 22:30
пішли лісом, не те ви друзі розслідуєте, хай будують !!!
30 Грудня 2015, 22:54
З такими дибілами в міській раді ніхто не захоче більше будувати у Луцьку.
31 Грудня 2015, 14:25
А нащо в місті чіжі забудовники? МикоЯру не вигідно, Чорнуха ж потерпає від конкуренціі!
02 Січня 2016, 03:03
вот народ дыбильный то им не строй то им не делай ... заебали молебни эти ... дайте городу равиваться и строиться .. это всё бабки виноваты ноют от нечего делать ...КАЛХОЗНИКИ ЁБАНЫЕ ...
05 Січня 2016, 13:02
Що дебіли то дебіли ... проплатили статтю ...звичайно кому ж вигідно щоб обичні люди за нормальну ціну купляли квартири....вони ж на цьому заробляють...
14 Січня 2016, 00:30
Що місцевим олігархам- забудовникам на яйка наступили і тепер замість золотих тількі на срібні заробляти будуть, ось і бісяться....Шукають різну каку як підкинути новим фірмам
14 Січня 2016, 10:59
Пережил на разных квартирах две стройки под окнами, и ничего - терпимо. Впрочем, данная ситуация ясна до предела, местные "чинуши" хотят еще денег. То, что своей жадностью они подставляют лучан купивших там квартиры, и изживают застройщиков из Луцка- видимо,им просто плевать.
14 Січня 2016, 11:48
І доречі тут треба перевіряти компетентність ДБАІ, Чому вона видала раніше декларація на початок будівництва, а зараз ніби скасовує, оскільки вона й раніше бачила подані документи для декларації. Якщо видали, значить прочто немає різниція чи два будинки буде будуватись чи один. Ділянка дозволяє, Поряд будинки розміщеніна оптимальній відстані, не то в Єгоїсті можна сусіду буде потиснути руку кожного ранку через вікно, якщо багатоповерхівка №20 не розвалиться. А журналісту порадив би ліпше на Кромберзі потусуватись там статей на рік можна написати...... Одну навіть можу історію повідадти цікаву. Знайомий розрахувався, так йому трудову не хочуть видати......
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром