Люди облагородили двір власними силами

03 Липня 2015, 13:32
5324

Жителі будинків на вулиці Конякіна 11 та 11а власноруч почали приводити дворову територію у належний стан.

Громада не чекає спонсорів, меценатів чи кандидатів у депутати. Лучани скооперувалися і почали прибирати, ремонтувати та облагороджувати двір.

Роботи з покращення прибудинкової території стартували декілька місяців тому. Сусіди зібралися, обговорили та вирішили, що їхні діти мають гратися у нормальному та чистому дворі. Відтак, самотужки почали ставити смітники біля під'їздів будинку, нові гойдалки, альтанки, а також фарбувати, чистити та прибирати власний двір. Усі роботи жителі фінансують власним коштом. Ба більше, громада не зареєстрована як ОСББ.

За словами одного з ініціаторів “руху” Сергія Кульчинського, ідея облагородження двору виникла у сусідів старшого покоління ще давно. А нині ж - працюють над її втіленням.

“Спочатку нас було небагато. Проте ніхто до не примушував іти і щось ремонтувати. Ми просто стали і почали робити”, - каже чоловік.

Тут усі роботи проходять поетапно. Завезли чорнозем, засіяли травою, привезли піску, бруківкою виклали стежку, поставили гойдалки і смітники.

“Все — на добровільних засадах. Хтось ходить осторонь, хтось долучається. Зазначу, що коли інші сусіди побачили результат праці — почали активніше допомогати відновлювати двір”, - додав Кульчинський.

Сергій Кульчинський повідомив, що жителі ні в кого не просили допомоги чи підтримки. А місцевим владцям показали результат, і якщо влада щось зможе надати у поміч, люди будуть вдячні. Проте наразі - розраховують виключно на власні сили.

“Процес запущено. Результат є. Зупинятися не можна”, - каже Кульчинський.  

Коментарі
03 Липня 2015, 18:27
Хороша ініціатива!
27 Серпня 2015, 04:47
Ініціатива хороша, але необхідний законний власник (утримувач) цієї ініціативи, а тому без ОСББ такий підхід буде мати разовий характер.....пропоную ініціатору створити обєднання, думаю його власники підтримають, тим більше за новими змінами в законодавстві можна створити 1 осбб з 2-х будинків (при спільних позиціях) Удачі!
29 Серпня 2015, 12:18
Я РАДІЮ, ЩО Є ЛЮДИ,ЯКИМ НЕ БАЙДУЖЕ НАШЕ МІСТО.МОЛОДЦІ.ЯКЩО БУДЕТЕ СТВОРЮВАТИ ОСББ МИ ВАМ ДОПОМОЖЕМО.А СУСІДИ ЗЧАСОМ ВАС ЗРОЗУМІЮТЬ,ПОТРІБНО МАТИ ТЕРПІННЯ.ОСББ,,СОБОРНИЙ,,
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024