Відділ держархбудконтролю запрацює напередодні Нового року

30 Грудня 2015, 13:46
3015 Джерело: lutskrada.gov.ua

Луцьк став першим обласним центром в Україні, якому передали повноваження у сфері державного архітектурно-будівельного контролю.

У середу, 30 грудня,  у рамках продовження процесів децентралізації  місту передали такі повноваження, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Урочисте підписання відповідних документів відбулося за участю віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексія Кудрявцева, міського голови Миколи Романюка та представника відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Юрія Маслюка.

Луцька міська рада своїм рішенням створила відділ державного архітектурно-будівельного контролю. Уже набрано працівників, проведено їхнє навчання і підготовку. Вирішено усі організаційні та юридичні питання. У зв'язку з передачею повноважень відділ приступає до виконання обов'язків 31 грудня 2015 року.

Міський голова Микола Романюк розуміє, що це великі повноваження і велика відповідальність, однак готовий працювати, нести відповідальність та навести порядок у цій сфері.
 
Нагадаємо, тривалий час архітектурно-будівельним контролем займалася Державна архітектурно-будівельна інспекція. Часто виникали нарікання громадян на незаконну забудову чи будівництво з порушенням норм, однак міськрада фактично не могла ніяк виплинути на це, бо не мала відповідних повноважень.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром