Луцькрада вимагає не допустити підвищення тарифів на газ та електроенергію

16 Вересня 2021, 11:50
Фото ілюстративне 690
Фото ілюстративне

Депутати Луцької міської ради звернулися до президента України, голови Верховної Ради України та прем’єр-міністра України з приводу недопущення підвищення ціни на газ та електроенергію.

Про це йшлося під час позачергового засідання сесії у четвер, 16 вересня.

Міський голова Ігор Поліщук зауважив, що для більшості українських міст цей опалювальний сезон буде найважчим з часів незалежності.

«Цей опалювальний сезон буде одним з найважчих для бізнесу, підприємств та підприємців. Я не уявляю, яким чином вони будуть працювати і де вони будуть брати кошти на оплату газу. Сьогодні у критичній ситуації знаходимося і ми як орган місцевого самоврядування, адже 8 мільйонів у липні від перевиконання ми спрямували на енергоносії», – зауважив міський голова.

Попри  обіцянки керівництва держави та прийняті мораторії, уряд і НКРЕКП та НАК «Нафтогаз України» регулярно підвищують тарифи на енергоносії та послуги з їх розподілу. Ріст цін на енергоносії відбувається в умовах падіння економіки, зниження доходів населення та росту безробіття, що фактично ставить українців на межу виживання, оскільки сприяє подорожчанню комунальних послуг та товарів першої необхідності.

Враховуючи численні скарги мешканців громади щодо неспроможності сплачувати за комунальні послуги, депутати висловили рішучий протест проти такої тарифної війни з власним народом та висунули наступні вимоги до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України:
  • розробити та запровадити механізм функціонування ринку енергоносіїв та комунальних послуг, який передбачатиме адекватне державне регулювання із врахуванням реальних можливостей громадян сплачувати їх вартість;
  • запровадити мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги до завершення запровадженого карантину;
  • наростити обсяги газу власного видобутку та спрямувати його на потреби українців по ціні видобування;
  • затвердити прозору та відкриту для громадян методику формування цін на природний газ, розподіл природного газу та електроенергію;
  • переглянути свої рішення щодо скасування пільгового тарифу на електроенергію для населення;
  • забезпечити відкритість діяльності нафто- і газовидобувної галузей.

Читайте також: Луцький пологовий зобов’язують приймати хворих на COVID-19 попри те, що заклад виключили зі списку опорних

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром