Герой дня: Пьотр з Ґданська, який залазить в луцькі офіси

11 Жовтня 2017, 23:38
2737

У Луцьку безхатько з Польщі проникнув у приміщення Червоного Хреста та дільничний пункт поліції, де пошкодив майно і курив.

Так, видання Lampa повідомило, що 8 жовтня він проник в офіс у приміщенні Червоного Хреста.

Адвокатка Яна Чуріна заїхала в офіс забрати особисті речі. Двері офісу були замкнені зсередини. Відкривши їх, Яна виявила незнайомого чоловіка, схожого на безхатченка. Він дістав комп’ютер, підключився до інтернету та курив прямо в приміщенні.

Безхатько з Польщі
Безхатько з Польщі

«Одразу викликала поліцію, яка приїхала оперативно. Чоловік сховався в туалеті та не хотів виходити. Згодом, після тривалих вмовлянь вийшов та став поводити себе агресивно, погрожувати мені та нецензурно лаятись. Поліції повідомив, що його звати Пьотр, він з Ґданська та вже 7 років в Україні, а його документи вкрали. При цьому чоловік кричав «слава Путіну» та ображав присутніх.

Згодом його завезли у міськвідділок, куди ніби прибули представники консульства. «Відчуття були жахливі, ніби залізли до тебе в сумку і порпалися в особистих речах, до кінця дня не могла прийти в нормальний стан», – відзначила дівчина.

Безхатько проникнув у приміщення Червоного Хреста
Безхатько проникнув у приміщення Червоного Хреста


Потерпіла адвокатка
Потерпіла адвокатка

Пізніше, як повідомило видання ВолиньPost з посиланням на Facebook, 11 жовтня чоловік знову проникнув у це ж приміщення. Цього разу постраждали інші орендарі, зокрема, й дільничний пункт поліції. Чоловік пошкодив двері та обладнання. Його затримали правоохоронці.

Чоловік проникнув й у дільничний пункт поліції
Чоловік проникнув й у дільничний пункт поліції

У видання звернувся читач, який розповів, що на початку вересня приблизно о 3:00 розмовляв з безхатьком на заправці на вулиці Рівненській.

«Ми заїхали з товаришем на заправку. Звернули увагу на дідуся з червоно-білою стрічкою, який пив чай з булочкою. 

Він з нами заговорив польською. Запитав, чи можу я йому розказати як дістатися в центр міста і знайти вулицю Софії Ковалевської та як дістатися до бібліотеки на вулиці Шопена. І перепитав, чи там є інтернет.

Я запитав, що він робить вночі в Луцьку на заправці, а той розповів, що в 2013 році приїхав як волонтер на Майдан. Сам з міста Гданська, але там в нього нікого нема: ні родичів, ні житла. Назвався пан Пьотр. 

Сказав, що не хоче повертатися в Польщу, та й в Україні йому ліпше, ніж в Польщі», – повідомив чоловік про безхатька.

 

Коментарі
12 Жовтня 2017, 18:08
ох ці помилки, втраченні букви, недописані рядки. Старайтесь краще, втрачаєте свій рівень
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром