На радіо СіД FM Ірма Вітовська озвучила листи Лесі Українки

14 Вересня 2021, 17:12
На радіо СіД FM Ірма Вітовська озвучила листи Лесі Українки 831
На радіо СіД FM Ірма Вітовська озвучила листи Лесі Українки

Радіо СіД FM осучаснює підхід до вивчення класиків літератури в аудіовізуальному проєкті «Привіт.Леся». Проєкт реалізували за підтримки Українського культурного фонду.

Про це йдеться на сторінці радіо.

Знайомство з поетесою розпочнуть з її листів до найрідніших. Загалом у проєкті озвучать 30 унікальних листів Лесі Українки адаптовані під аудіоформат.

  • «У мене ж така чудна натура, що я зовсім не вмію коротких листів писати, коли до кого добра, а тільки тоді пишу коротко, як треба кого вилаяти, – отоді вже «раз та гаразд!»...»

Лист до дядька. Колодяжне:

  • «Та ще в нас на Волині людям не лихо жити, бо голоду нема, навпаки, ліпше маємось, ніж другі. Але слухаючи та читаючи, що робиться по інших краях, то дуже тяжко і страшно робиться... »

Лист до Михайла Павлика. Колодяжне:

  • «Насамперед стоїть фатальне «язикове питання», якою мовою провадить нам розмову? Та я так гадаю: по-болгарськи не вмію, по-французьки не звикла, по-московськи не хочу (бо теж не звикла), отже, як почала, так вже і кінчатиму. А відповідь пишіть якою хочете з сих чотирьох мов, або і всіма чотирма заразом, то я вже прочитаю, аби лиш написали...»

Лист до Шишманових. Колодяжне:

Листи Лесі Українки озвучила Ірма Вітовська.

Довідково

Проєкт «Привіт. Леся» від радіо СіД FM покликаний розповісти про Лесю Українку набагато більше, ніж пишуть у шкільних підручниках. Серія радіопрограм та подкастів розкриватиме особистість поетеси як звичайної людини, зі своїми проблемами та переживаннями, познайомить з її звичками, мисленням, знаковими людьми і локаціями з її життя та творчості. Проєкт складається з трьох циклів: листи Лесі, цікаві факти та враження відомих українців від поетеси та її творчості.

Проєкт реалізований за підтримки Український культурний фонд.

Послухати «Привіт.Леся» можна тут:

Google Podcasts тут.

Anchor: https://anchor.fm/cidfm-hellolesya

Soundcloud: https://soundcloud.com/hellolesya

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/привіт-леся/id1585069511

Linktree: https://linktr.ee/radiocidfm

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром