Волі: скаржаться на відсутність «лежачих поліцейських» і місць для паркування

29 Грудня 2015, 16:02
2686

Лучани нарікають на те, що на проспекті Волі, у районі гімназії № 4 імені Модеста Левицького, відсутні «лежачі поліцейські», а також місця для паркування.

Батьки та вчителі школи скаржаться, що такий стан центральної дороги міста спричиняє постійні затори у ранковий та післяобідній час доби. Саме тоді дітей відвозять до школи чи забирають після уроків, тому батьки змушені залишати машини буквально на дорозі. Окрім того, стверджують, що «лежачі поліцейські» звертали увагу водіїв на те, що поруч навчальний заклад.

«Коли лежали «поліцейські», було безпечніше відпускати дітей самих. Так авто частіше зупинялися, зараз можуть і проігнорувати. Не кожен водій має почуття відповідальності за кермом», ‒ переконана мати учениці початкових класів Ольга.

Стурбовані батьки навіть подали електронну петицію з проханням повернути «лежачих поліцейських» на пришкільну дорогу. Проте, петицію не підписала достатня кількість городян: прохання підтримали лише 26 людей із 300 потрібних.

Але не всі стурбовані цією проблемою, більшість скаржиться на відсутність парковки.

«Щодо «лежачих поліцейських», то кожен дивиться сам. Більшість водіїв знають, що тут навчальний заклад. Тому не їздять аж надто швидко. А от місця для паркування бракує. Якби зробили автостоянку, легше було б забирати дітей зі школи. Розгрузили б проїжджу частину», ‒ стверджує батько першокласника Олег.

Водії запевняють, що про школярів пам'ятають, тому завжди пригальмовують. На їхню думку, маленькі учасники дорожнього руху  бувають неуважними, тому, можливо, для них і варто встановити світлофор.

«Звичайно, було б добре ще більше убезпечити дітей від ДТП. Потрібно це робити будь-якими  способами. «Лежачі поліцейські» не пошкодять. Але автомобілі вранці стоять ледь не в два ряди. Проїхати неможливо. Рух дуже активний. Парковка просто б розвантажила дорогу»,  ‒ каже водій легковика Лілія.

До слова, національний стандарт України ДСТУ 3587: 2010 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці і залізничні переїзди» зобов'язує встановлювати пристрої примусового зниження швидкості поблизу навчальних закладів, у місцях з високою ймовірністю аварійності.

Лучани пам’ятають, що «лежачий поліцейський» біля 4-ї гімназії був роками. Але під час ремонту дороги його демонтували, а назад вже не повернули.

Олена ЛАУЩЕНКО




 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром