Лучан навчать спілкуватись із податківцями

11 Жовтня 2017, 12:32
2130

Запити фіскального органу до платника податку щодо отримання пояснень та їх документальних підтверджень – найбільш розповсюджена форма податкового контролю.

Втім, переконують організатори семінару, присвяченого тому, як реагувати на запити контролюючого органу, вимагати будь-які документи фіскальний орган може тільки у випадках, передбачених Податковим кодексом.

Як реагувати на запит контролюючого органу: давати чи відмовити у наданні? Якою є відповідальність та наслідки для платника податків? Про алгоритм дій та практику взаємовідносин із контролюючими органами щодо запитів розкажуть на семінарі, який пройде у Луцьку у середу, 11 жовтня.

ЦІЛЬОВА АУДИТОРІЯ:

  • Керівники і власники малого бізнесу
  • Керівники підрозділів з не менш як трьома особами в підпорядкуванні
  • Представники підприємств в регіоні чи керівники відокремлених підрозділів
  • Стартап-підприємці


У плані заходу:
1. Види запитів та їх правове регулювання. Порядок реалізації контролюючим органом права на отримання документів та інформації у розрізі виконуємих функцій та повноважень.
2. Недоліки оформлення запиту як підстава для відмови. Підстави та порядок оформлення запитів контролюючим органом поза межами перевірок. Типові недоліки оформлення запитів контролюючими органами.
3. Запит про надання копій документів під час перевірки. Законодавчі обмеження права вимоги контролюючого органу копій документів під час перевірки. Форма та порядок офорлення запиту про надання копій документів під час перевірки.
4. Алгоритм дій платника податків у разі отримання запиту: наслідки у разі відмови. Критерії правової оцінки запиту та визначення кола ризиків. Перелік наслідків для платника у разі відмови у задоволенні запиту контролюючого органу: підстави та порядок йомовірності їх настання. Спосіб та порядок реалізації платником обраного рішення щодо відповіді на запит контролюючого органу.

Час проведення семінару: 11 жовтня, з 18:15 до  21:00
Місце: м. Луцьк, Простір для роботи, творчості та відпочинку «Innerspace», вул. Паркова, 5.

Про деталі можна дізнатись за посиланням.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром