У Луцьку презентували виставку Олександра Грехова «Привіт.Леся»

13 Вересня 2021, 10:58
Презентація виставки 716
Презентація виставки

У Луцьку відбулась презентація робіт українського ілюстратора Олександра Грехова в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Проєкт «Привіт, Леся» реалізувала команда радіо «СіД FM» за підтримки Українського культурного фонду. Про це пише «Таблоїд Волині».

Організаторки події – Анастасія Передрій та Вікторія Жуковська – вирішили «відійти» від звичних форм святкування: на презентації не було фуршету, довгих розмов та завчених привітань. Натомість гостям подарували красиві і яскраві листівки з уривками з листів Лесі Українки, які стилізував відомий український ілюстратор Олександр Грехов, налили смачне шампанське, дали печивко з передбаченнями, а також сказали самостійно перерізати червону стрічку.

На дійстві розповіли, що проєкт «Привіт. Леся» – це серія радіопрограм та подкастів, яка розкриватиме особистість Лесі Українки як звичайної людини, зі своїми проблемами та переживаннями, познайомить з її звичками, мисленням, знаковими людьми і локаціями з її життя та творчості. Він складається з кількох блоків: «Листи Лесі», які озвучила Заслужена артистка України Ірма Вітовська, «Познайомимося» – цікаві факти про письменницю, підкріплені коментарями експертів, «Моя Леся» – подкасти, де українські лідери думок діляться власними враження про Лесю Українку та її творчість.

«Ми не хочемо заганяти вас у депресію і не хочемо налаштовувати вас на всесвітню журбу і сум. Наша мета – абсолютно інша: познайомити вас з відомою невідомою Лесею, показати її і презентувати по-іншому, ніж у шкільних підручниках. І, нарешті, познайомитися краще з амбасадоркою Волині, з нашою яскравою землячкою, поговорити про її особисте життя та переживання», – сказала Вікторія Жуковська

На події також презентували виставкову частину ілюстратора Олександр Грехова, яку він створив у рамках цього проєкту.

«Кожен день, кожен місяць є якась дата, чийсь ювілей. І ми «для галочки» його відзначаємо. І вже на другий, п'ятий раз ти вже не бачиш у цих подіях Лесю, а прості слова.

Ця виставка складається з шести частин – стандартних шаблонів: виступ офіційних осіб, покладання квітів, якась конференція, виступ в актовому залі, як же без нього, і, звичайно, фуршет. Сьогодні не буде фуршету, він – в «Макдональсі».

Головне питання проєкту – для чого ми відзначаємо ці ювілеї? Вони для нас чи для кого? Для чого ми витрачаємо бюджетні кошти на все це?», – прокоментував Олександр.

Відвідувачі презентації проєкту мали змогу познайомитися з автором скандальних ілюстрацій, дізнатися більше про проєкт, насолодитися атмосферою, послухати тизери подкастів, погуляти у МСУМКу та чудово провести час.

Почути результат старань відомої артистки Ірми Вітовської та команди радіо можна за посиланням:

Anchor: https://anchor.fm/cidfm-hellolesya

Soundcloud: https://soundcloud.com/hellolesya

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/привіт-леся/id1585069511

Linktree: https://linktr.ee/radiocidfm

Фото Наталії МАЗЕПИ

Читайте такожНе закуті в іконостас. Олександр Грехов про «живу» Лесю та святкування ювілеїв

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром