Різник-шизофренік калічив чоловіків, щоб захистити жінок

29 Грудня 2015, 13:01
2686 Джерело: vl.npu.gov.ua

Серед білого дня Луцьком кілька годин бродив чоловік та кидався на перехожих із ножем.

У результаті різанини – п'ятеро поранених, двоє з них у вкрай тяжкому стані знаходяться в реанімації. І при цьому нападник має шанси уникнути покарання, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Коли на 102 почали повідомляти про випадки ножових поранень, правоохоронці не одразу пов'язали їх між собою. Інформація надходила з різних районів міста. Усі потерпілі розповідали приблизно одне й те саме: невідомий чоловік кидався на них з ножем без жодного слова.

«Одному ніж у спину всадив, інший громадянин ніс на руках дитину, той підбіг і пирнув по щоці, в третього поранення у скроневу частину», – розповів заступник керівника Луцького міськрайонного відділу поліції Сергій Тягунов.

Василя Скиданюка шпиталізували з ножем у спині. Чоловік пригадав, що того дня у справах приїхав до знайомого. Господаря вдома не було, натомість вийшов його син, який накинувся на нього і порізав ножем. У стані шоку чоловік дістався додому.

«Кажу до дочки: щось мені погано, викликай швидку. А вона як крикне: «Ой, Боже, в спині ніж», – переповів постраждалий Василь Скиданюк.

Чоловіка прооперували. За словами лікарів, зараз стан потерпілого стабільний.

Загалом із колотими та різаними ранами до медиків звернулися п'ятеро лучан. Стан двох поранених – тяжкий. 27-річний Олександр і досі в реанімації. 7-сантиметрове лезо нападник устромив йому в скроню, пробив кістки черепа і дивом не пошкодив мозок.

На пошуки нападника виїхали чи не всі міські патрулі. Невдовзі затримали 35-річного чоловіка. Навіщо влаштував різанину, той пояснити не зміг.

«У нього – приступ агресії, він неадекватний, тому його покази дуже сумбурні», – розповів заступник керівника Луцького міськрайонного відділу поліції Сергій Тягунов.

Правоохоронці з'ясували, що нападник має діагноз шизофренія. Тепер на нього чекає додаткова судово-медична експертиза, яка й визначить наскільки він осудний.

За словами начальника ГУ Національної поліції  у Волинській області Петра Шпиги,  свій вчинок різник пояснює тим, що таким він чином захищав жінок, яких ображали чоловіки. Крім того, Шпига заперечив, що у місті орудує маніяк.

За вказаними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Чоловік затриманий та перебуває в ІТТ Луцького ВП, повідомляє сайт волиньскої поліції.

Луцький міськрайонний суд підтримав клопотання слідчого та обрав підозрюванному міру запобіжного заходу – два місяці арешту.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром