В’їзд у Старе місто хочуть зробити платним

03 Липня 2015, 12:40
5315

В історичній частині Луцька готують обмеження для транспорту: від одностороннього руху до плати за в’їзд.

Вулиці Братковського і Площа ринок працюватимуть тільки на в`їзд, а для виїзду служитеме вулиця Галшки Гулевичівни. З цієї території частково демонтують торгівлю.

«В Старому місті є дуже багато історичних пам`яток, але цю територію використовують як парковку. Настав час навести там лад. Насамперед визначать фірму, яка буде обслуговувати 5 паркувальних майданчиків. Схему дії руху обмежать вулицями Глушець, Данила Галицького, Замковою і Ковельською. Передбачена організація платного доїзду в частину Старого міста. В`їжджати на територію міста можна буде за допомогою чеків. Термінали планують встановити на площі ринок і вулиці Замковій. Таким чином ми зможемо поповнити і міський бюджет. Це принесе близько 200 тисяч на рік. Для мешканців цього району проїзд де бубезкоштовним», - розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев під час круглого столу 2 липня.

Тарас Яковлев наголосив, що наразі приймаються пропозиції щодо вдосконалення цього проекту впорядкування руху у Старому місті.

«Сама ідея обмежити рух транспорту актуальна. Але в проекті не враховане історичне середовище міста, бракує оцінки фахівців. Візьмімо до прикладу Замкову площу. Там потрібно забирати автівки, а не говорити про паркову. Було б доцільніше перенести автостоянку до кірхи, бо там немає підземель. Також варто було б заборонити паркування і в охоронних зонах, заборонити парковки на газонах і бордюрах, як це є сьогодні.  Цей проект треба допрацювати, а не робити швидко і абияк», - зазначив краєзнавець Ігор Левчук.

Проект організації руху в Старому місті розглядатимуть на найближчому засіданні міськвиконкому.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39