На радіо СіД FM українські знаменитості діляться враженнями про Лесю Українку

12 Вересня 2021, 15:35
Привіт.Леся 807
Привіт.Леся

Українські знаменитості діляться власними враженнями про Лесю Українку та її творчість. На луцькому радіо СіД FM стартував новий цикл програм про головну амбасадорку Волині.

Новаторський проєкт «Привіт. Леся» реалізовують за підтримки Українського культурного фонду.

Загалом у проєкті візьмуть участь 15 лідерів думок українського культурного сектору та озвучать свої враження про Лесю Українку. Тривалість кожного сюжету – від 1 до 3 хвилин.

«Фріда Кало та Леся Українка ‒ ці дві людини мені дуже схожі по тому, що вони переживали: їх фізичні проблеми, їх дух, енергія, сила і харизма...»

Про схожість мексиканської художниці Фріди Кало та нашої Лесі Українки роздумує Katya Gapochka ‒ фронтвумен інді-рок-гурту Гапочка / Gapochka:

«Знати мови потрібно, казала Леся, але перш за все – свою рідну, українську», – справжнісінька козацька розповідь про Лесю Українку та її мовні вподобання від лідера гурту KOZAK SYSTEM Ivan Lenyo:

Чуттєва Даніела Заюшкіна (Vivienne Mort) точно зачепить усі струни вашого серця, доторкнеться до душі,а можливо, навіть оголить ті бісові нерви, читаючи емоційну поезію Лесі Українки «Калина»

Довідково

Проєкт «Привіт. Леся» від радіо СІД FM покликаний розповісти про Лесю Українку набагато більше, ніж пишуть у шкільних підручниках. Серія радіопрограм та подкастів розкриватиме особистість Лесі Українки як звичайної людини, зі своїми проблемами та переживаннями, познайомить з її звичками, мисленням, знаковими людьми і локаціями з її життя та творчості.

У проєкті ви зможете почути такі блоки:  Листи Лесі. Їх озвучила Заслужена артистка України Ірма Вітовська; Познайомимося. Цікаві факти про письменницю, підкріплені коментарями експертів; Моя Леся. Українські лідери думок діляться власними враження про  творчість.

Посилання для прослуховування «Привіт.Леся»:

Anchor: https://anchor.fm/cidfm-hellolesya

Soundcloud: https://soundcloud.com/znqzmzfr5qgr

Linktree: https://linktr.ee/radiocidfm

Читайте також: Фемінізм, Сурамі та дружба з сільськими дітьми: на СіД FM експерти коментують факти про Лесю Українку

  

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром