Соборності: причини руйнування будинку досліджуватиме спецкомісія

29 Грудня 2015, 11:36
2318 Джерело: Фото Народного контролю

Міськвиконком створив спеціальну комісію, яка має з’ясувати, чому руйнується будинок на проспекті Соборності, 20 і як уникнути трагедії.

Про це стало відомо на засіданні виконавчого комітету у вівторок, 29 грудня.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев розповів, що разом з представниками департаменту житлово-комунального господарства та «НДІ Проектреконструкція» виїжджав за цією адресою, аби оглянути стан справ. Ситуація у будинку, за словами заступника, дійсно складна.

«Тріщини у несучій стіні зумовлені недотриманням норм будівництва неподалік. Наразі ведеться моніторинг ситуації та вивчення законності будівництва, що спричинило руйнування сусіднього будинку», - зазначив заступник міського голови.

Натомість житель Соборності, 20 Ігор Мална розповів, що будинок почав руйнуватися ще 17 грудня 2015 року, оскільки норми будівництва сусіднього об’єкту не дотримуються, підрядники не мають проекту. А матеріали і відходи возять 30-ти тонними машинами, від чого по будинку йде вібрація.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що такий транспорт на проспекті недопустимий, оскільки там нещодавно зробили ремонт, вклавши чимало бюджетних коштів. Тому дав розпорядження патрульній поліції прослідкувати за рухом великих вантажівок на Соборності.

Виконавчий комітет Луцької міської ради вирішив створити комісію для нагляду за ситуацією та дати доручення ЖЕКу №8 проводити щоденний моніторинг за будинком на Соборності, 20, контролювати динаміку його руйнування.

Окрім того, виконком вирішив призупинити будівництв по-сусідству проспекті Соборності, 22б, повідомляє Народний контроль.

Керівник «Народного контролю» Волині Павло Данильчук зазначив, що будує сумнівна львівська фірма «ВМ+».

«Виникає питання, яким чином ця фірма отримала земельну ділянку. Але потрібна законна підстава, що призупинити будівельні роботи і вирішити проблему», – поцікавився депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Нагадаємо, що у понеділок, 28 грудня, на сайті міської ради з’явилося повідомлення про те, що до них звернувся директор ЖЕК № 8 ЖБК Юрій Світлюк щодо можливої загрози руйнування будинку на проспекті Соборності, 20. 

 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром