На радіо СіД FM лунають листи Лесі Українки, які озвучила Ірма Вітовська

09 Вересня 2021, 10:49
На радіо СіД FM лунатимуть листи Лесі Українки, які озвучила Ірма Вітовська 886
На радіо СіД FM лунатимуть листи Лесі Українки, які озвучила Ірма Вітовська

Радіо СіД FM осучаснює підхід до вивчення класиків літератури в аудіовізуальному проєкті «Привіт.Леся». Проєкт реалізували за підтримки Українського культурного фонду.

Про це йдеться на сторінці радіо.

Знайомство з поетесою розпочнуть з її листів до найрідніших. Загалом у проєкті озвучать 30 унікальних листів Лесі Українки адаптовані під аудіоформат, озвучені впізнаваним голосом Ірми Вітовської.

«Тепер ви можете почути дотепну поетесу, людину з власною позицією та переживаннями, натхненну і закохану… Людину, яка могла би жити нині серед нас», – кажуть автори проєкту.

Хронометраж кожного аудіолиста залежить від його оригінального обсягу, але коливається у межах від 2 до 5 хвилин.

  • «До того ж, я вдома носитиму знов апарат, а тут і в Криму се трудно робити, не маючи нікого при собі, а врешті, може се все мені так тепер представляється через те, що я вже хочу додому... ». Лист до батька. Шабо:
  • «Вразила мене тільки одна справа в тутешній виборчій агітації: се так звані «видатки на агітацію», попросту сказавши, грубий підкуп! Хто має більше грошей, того й партія міцніша...». Лист до брата. Відень: 
  • «Прикро мені дуже, що прийдеться нидіти по тих клініках, – се варто пекла! – але вже нема що робити. Зате потішаюся тим, що Європу зобачу; либонь же, і Україну можна назвати напів-Азія, як Ви прозвали Болгарію... ». Лист до дядька. Луцьк: 

Посилання для прослуховування «Привіт.Леся»:

Anchor: https://anchor.fm/cidfm-hellolesya

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/привіт-леся/id1585069511

Soundcloud: https://soundcloud.com/hellolesya

Linktree: https://linktr.ee/radiocidfm

Google Podcasts тут.

Довідково

«Привіт. Леся» – серія аудіопрограм про Лесю Українку. Кожен випуск розкриватиме особистість Лесі Українки як звичайної людини, зі своїми проблемами та переживаннями, познайомить з її звичками, ходом мислення, знаковими людьми та локаціями з її життя та творчості.

У проєкті ви зможете почути такі блоки: 1) Листи Лесі, озвучені Заслуженою артисткою України Ірмою Вітовською; 2) Познайомимося. Цікаві факти про письменницю, підкріплені коментарями експертів; 3) Моя Леся. Українські лідери думок розповідають свої враження про Лесю Українку.

Читайте також: Автор скандальних ілюстрацій презентує у Луцьку нові роботи про Лесю Українку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром