У Луцьку Юлія Мусаковська презентує збірку «Бог свободи»

10 Вересня 2021, 14:49
Юлія Мусаковська АНОНС 1107
Юлія Мусаковська

У Луцьку Юлія Мусаковська презентуватиме поетичну збірку «Бог свободи» в рамках Луцької літературної резиденції «Місто натхнення».

Подія відбудеться у суботу, 11 вересня, о 17:00 в Музейному дворику (вул. Шопена, 20). Про це інформують організатори.

Модеруватиме зустріч письменниця Ольга Ляснюк.

Вірші Юлії створюють відчуття всеоб’ємного життя, вони знайомлять з ліричними героями, що обирають свободу, що вчаться обирати себе. Авторка працювала над цими текстами протягом 6 років; чітка, лаконічна і водночас об’ємна поезія – це певний підсумок, зріз персональних та історичних подій, досліджування меж своєї любові, країни.

Поетка розповідає про основний лейтмотив збірки: «Бог свободи дає тобі ключі від усіх дверей, але залишає сам на сам із тим, що за ними. Cвобода – це право на вибір. Відповідальність за наслідки цього вибору неминуча, але його існування – найвища цінність, яку ми надто часто сприймаємо за належне. В основі цієї книжки лежать реальні історії з минулого і теперішнього, в тому числі й особисті, родинні, які мені важливо було розповісти. Історії виборювання свого шляху, які з різних причин залишаються непоміченими, губляться у гущавині подій, фактів та імен, розчиняються у вирі буденності. Ці тексти – як відверті розмови в ефірі блукаючої радіохвилі».

Організатори події: Видавництво Старого Лева та Луцька літературна резиденція Місто натхнення.

Довідково

Юлія Мусаковська – поетка, перекладачка, спеціалістка з комунікацій. Народилася 1982 року у Львові. Закінчила факультет міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка. Авторка п’ятьох поетичних збірок: «Бог свободи», «Чоловіки, жінки і діти», «Полювання на тишу», «Маски», «На видих і на вдих». Вірші перекладені англійською, іспанською, польською, литовською мовами, на іврит та ін. Перекладає шведську поезію українською та сучасну українську поезію англійською мовами. Лауреатка I премії конкурсів DICTUM видавництва «Крок» (2014) і «Витоки» від Острозької академії (2010); ІІ премії конкурсу видавництва «Смолоскип» (2010); премій Б.-І. Антонича (2009), «Гранослов» (2008) та ін. Живе у Львові.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром