Ковельська: встановили інформаційну табличку про Замок Любарта

28 Грудня 2015, 17:29
3017 Джерело: lutskrada.gov.ua

 На вулиці Ковельській, 2 біля приміщення ательє «Зося» розмістили інформаційну таблицю «Луцький замок в 16 ст.», розміром 2 х 3 метри.

Табличку встановили у понеділок, 28 грудня, з ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради в рамках розширення і вдосконалення системи туристичного ознакування, повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Зображена на таблиці художня реконструкція, автором якої є відомий луцький художник Олександр Дишко, знайомить лучан і гостей Луцька із історичною забудовою Старого міста та дає можливість уявити усю потужність та велич Древнього Лучеська.

Історія Луцька яскрава та багата на події  величні, звитяжні, складні, неоднозначні, але, без сумніву, гармонійні в плині свого часу. Відображенням історії міста передусім є його архітектура. Сьогодні у місті збережено зразки архітектури різних епох та стилів. Та найголовнішою його окрасою є Луцький замок – найбільший, найдавніший і найкраще збережений замок України.

Крім Верхнього замку (який, власне, можемо бачити сьогодні), у Луцьку був ще й Окольний (Нижній) замок (XV–XVII ст.). У його потужних мурах було вісім веж — чотири дерев’яні (Воротня, Перемильська, Пінська, Владик Волинських) та чотири муровані (Чорторийська, Четвертинська, Свинюська, Архімандрича). До нашого часу збереглась лише одна — вежа князів Чорторийських, названа прізвищем її фундаторів.

Нагадаємо, у центральному парку встановили оригінальні вказівники до зоопарку.







 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром