У селі Романів підвели воду до фельдшерсько-акушерського пункту

06 Вересня 2021, 15:07
Фельдшерсько-акушерський пункт села Романів 743
Фельдшерсько-акушерський пункт села Романів

У селі Романів у приміщенні ФАПу облаштували внутрішнє водопостачання холодної та гарячої води.

Про це «Район.Луцьк» повідомляє пресслужба Підгайцівської сільської ради.

Приміщення медзакладу звели більше 40-ка років тому, спочатку там було водопостачання, але система давно вийшла з ладу, тому фельдшерсько-акушерський пункт багато років діяв без води.

Староста Віктор Ковжух наголошує, що водопостачання у часи пандемії – це не лише вимога часу, а й покращення умов для надання медичних послуг, тому звернувся у Підгайцівську сільську раду для вирішення проблеми.

 

Валентина Оліянчук працює фельдшеркою у Романові два роки. Каже, що обслуговує 860 пацієнтів, а ще поруч села Новокотів, Ботин та Верхівка. Роботи не бракує, оскільки села Романівського старостинського округу – активні, тут є великий дитсадок, школа, фермерське господарство.

Днями тут проклали труби водопостачання та каналізації, встановили бойлер, замінили рукомийники та унітаз.

Лікарка тішиться, що нарешті у ФАПі буде тепла вода і сподівається, що ще вдасться замінити у кабінетах «вагонку» на керамічну плитку, привести до ладу сусідні кабінети.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь, який приїхав перевірити, як ведуться ремонтні роботи, зазначив, що села громади розвиваються, зростає кількість мешканців. Попит на якісні медичні послуги зростає, та й мешканці очікують у селах на появи аптек, перукарень або інших закладів сфери послуг.

Читайте також: У річці Стир взяли проби для аналізу води: результати дослідження

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром