Політех: луцькі студенти розробили проекти ключових об'єктів міста

03 Липня 2015, 09:02
4612

Майбутні будівельники показали, як можна стильно реконструювати Центральний ринок і практично облашувати Театральний майдан.

На кафедрі міського будівництва та господарства Луцького національного технічного університету відбувся захист дипломних проектів та магістерських робіт. Багато проектів стосуються облаштування інфраструктури міста Луцька, - йдеться на сайті  навчального закладу.

Випусник Микола Шайда розробив концепцію підземного переходу із зовнішнім благоустроєм на Театральному майдані. Тетяна Михальчук та Роман Бега в комплексному проекті «Реконструкція території Центрального ринку м. Луцьк в аспекті історико-культурної забудови» розробили проектну пропозицію забудови та благоустрою території із забезпеченням високого рівня комфорту для відпочинку, праці та проживання на прилеглій території. У проекті використано елементи стилізації XVII – поч. XX століття, мощення з натурального каменю, а зони відпочинку виконані з елементами регулярного стилю.

Значне зацікавлення у комісії викликав проект житлового кварталу з використанням технології будівництва «зелених» будинків. Дипломантка Неля Книш запропонувала оздобити стіни мохом, що виглядає не лише естетично, а й є хорошим способом збереження екології та теплозахисту житлових будинків

Актуальність проектів високо відзначили голови державних екзаменаційних комісій, а саме – професор Осєтрєний М.М. (Київський національний університет будівництва та архітектури), заступник головного архітектора Волинської області Томчук М.І.

Голова Волинського обласного громадського об`єднання «Асоціація регіонального розвитку», радник голови Волинської ОДА Гоцалюк П.П. та головний архітектор Волинської області Казмірук Ю.Й. рекомендували студентам подати їхні розробки до розгляду та впровадження в структури міської та обласної рад.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024