Картина тижня: 21-27 грудня – «п’ята рука» мера, серійний злодій і потрійна ДТП

27 Грудня 2015, 18:52
2548

Для тих, хто пропустив найцікавіші новини тижня, Район.Луцьк пропонує надолужити втрачене і пригадати те, чим жило місто протягом останніх семи днів.

Меру «вийняли палки з колес». Депутати обрали Андрія Кицю п’ятим заступником міського голови. Про це стало відомо на пленарному засіданні сесії міськради 23 грудня. Андрій Киця куруватиме освіту, медицину та культуру міста. І як зазначив сам заступник, має бачення щодо вирішення проблем у кожній галузі. За нового заступника мера проголосували 40 депутатів. Нагадаємо, що раніше депутати виступили проти кандидата на посаду п’ятого заступника Богдана Гончарука.

Завівся серійний викрадач ноутбуків. У гуртожитку №4 СНУ імені Лесі Українки, що на проспекті Соборності, 7, викрали три ноутбуки. Заява від потерпілої студентки надійшла до правоохоронних органів 22 грудня. Дівчина повідомила, що була відсутня з 9:30 до 12:20, а коли повернулася до кімнати, виявила пропажу ноутбуків Asus, Lenovo та Aser.   За фактом відкрито кримінальне провадження. До слова, це уже другий подібний випадок за місяць. 15 грудня, у період з 10:00 до 13:00 викрали 6 ноутбуків у гуртожитку №6.

До зоопарку кличуть птахи. Система туристичного ознакування міста поповнилася трьома новими вказівниками  – кованими фігурами птахів. Вказівники виготовили у рамках проекту реконструкції Луцького зоопарку за ідеєю управління туризму та промоції міста. Ковані вказівники, які «будуть не лише спрямовувати лучан і гостей Луцька до зоопарку, але й стануть цікавими місцями для фотографування» встановили на алеях Центрального парку.

Нарешті «помежували». 34 депутати міської ради підтримали проект рішення «Про визначення меж парку на вулиці Конякіна–Гордіюк». Про це стало відомо під час другої сесії міськради 24 грудня. Земельна ділянка визначена як зелена зона загального користування. Нагадаємо, що 30 листопада кілька десятків небайдужих лучан зібралося на території парку, щоб зупинити підготовку до забудови, бо вважають її незаконною.

Потрійна ДТП і «третій лишній». На вулиці Набережній 24 грудня у дорожньо-транспортну пригоду потрапили «Volkswagen», «Жигулі» та «Fiat», на дорозі утворився величезний затор. Винний у дорожньо-транспортній пригоді водій «Volkswagen». 25 грудня на вулиці Карпенка-Карого також не розминулися автомобілі. Водії заявляють, що винною є третя особа, яка зникла з місця ДТП. Один автомобіль підрізали, через що він змушений був пригальмувати. Через це наступний водій не дотримався дистанції, і заподіяв удар у задню частину машини, що їхала попереду.

Пакет із «лже-вибухівкою». 25 грудня, близько 9.00 в Луцький відділ поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу залізничного вокзалу Луцька на місці стоянки маршрутного таксі виявлено підозрілий пакет чорного кольору. На місце події негайно прибув наряд патрульної поліції Луцька та спеціалісти вибухотехнічого сектору Головного управління Національної поліції у Волинській області. Вибухових пристроїв чи інших небезпечних предметів у ньому виявлено не було.

 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром