2 липня: підозрілий пакунок в центрі, пораховані собаки і «Хоспіс вдома»

02 Липня 2015, 20:15
4320

Про те, чим жили сьогодні лучани, – традиційно у «Картині дня».

У центрі Луцька знайшли підозрілий пакунок. На місце прибули правоохоронці, підозрюючи, що вона становитиме якусь небезпеку. Як з'ясувалося потім, всередині виявили муляж саморобного вибухового пристрою.

Також сьогодні знову впіймали псевдоволонтера із фонду «Слава». Його помітив самооборонівець Дмитро Шум. Чоловіка відвезли у міський відділ міліції.

Луцьк – одне із міст, де запровадять патрульну службу найближчим часом. До нового року в МВС планують підготувати 6 тис. нових патрульних, хоча в масштабах держави їх потрібно набагато більше - близько 170 тис. У новій патрульній службі буде лише 38 співробітників міліції.

У місті порахували собак. За неофіційною інформацією, їх близько 10 тисяч. 

Луцька влада спільно з громадою вирішуватимуть проблеми Старого міста. Для цього створили робочу групу у міськраді із представників громадських організацій, депутатів та всіх зацікавлених осіб. Наразі вирішується питання про парковки і порядок руху транспорту.

Краєзнавці пропонують обмежити проведення фестивалів у Луцькому замку через гучну музику та перевантаження території. Однак організатори фестів, що вже відбулися на території, переконують: всіх законодавчих норм при проведенні дійства вони дотримувалися.

Нарешті для хворих діток запрацює виїзна бригада «Хоспіс вдома». Лікарі відвідуватимуть дітей з невиліковними хворобами, надаватимуть медичну, психологічну і соціальну допомогу.

Маленьку лучанку визнали найвродливішою українкою. Чотирирічна Соломія Павлючик брала участь у Всеукраїнському благодійному дитячо-юнацькому конкурсі краси «Міс Україночка-2015».

Два роки - стільки виповнилось Центру надання адміністративних послуг. На сьогодні у ЦНАПі надається 282 послуги, з них - 159 послуг виконавчих органів міської ради, 19 послуг структурних підрозділів облдержадміністрації та 104 послуги територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Емілія Матвійчук переобрана головою Луцької міської організації Товариства Червоного Хреста України.

Луцька міська централізована бібліотечна система уже втретє організувала для дітей-користувачів бібліотек квест під гаслом «Луцьк – маленька бітьківщина», який був присвячений огляданню та вивченню луцьких графіті, більшість із яких створені у рамках фестивалю «Арт-територія». 

 За матеріалами місцевих ЗМІ підготувала Аріна Крапка

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром