У Товстенюка забрали права за «п’яне» водіння

05 Жовтня 2017, 16:44
3603

Луцький міськрайонний суд призначив 10 тисяч 200 гривень штрафу та на один рік позбавив водійського посвідчення голову Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка за водіння автомобіля напідпитку. 

Про це йдеться у постанові Луцького міськрайонного суду від 27 вересня, повідомляє «Четверта влада»

Нагадаємо, інспектори патрульної поліції ввечері 30 липня на проспекті Василя Мойсея в обласному центрі зупинили авто голови Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та екс-кандидата в мери міста Олександра Товстенюка. Виявилося, що чоловік перебував за кермом свого чорного «Mercedes-Benz G 63 AMG» в стані алкогольного сп`яніння. Тож патрульні склали протокол за ст. 130 Кодексу України про адмінправопорушення і згодом передали його до суду. 

Відео з місця  зупинки автомобіля Олександра Товстенюка

Кілька разів розгляд справи відкладався з різних причин, в тому числі і через відсутність правопорушника. 

Коли ж розгляд таки відбувся, в суді Олександр Товстенюк частково визнав, що порушив Правила дорожнього руху в частині того, що дійсно вживав близько 20-ї години того вечора слабоалкогольні напої в закладі громадського харчування, після чого керував автомобілем.

Однак, вважав, що на той момент ще не перебував в стані алкосп`яніння, будь-яких ознак його не мав і сам його не відчував, а тому працівники поліції безпідставно його зупинили та відвезли до наркодиспансеру задля проведення медичного огляду.

Патрульні в суді зазначили, що автомобіль Товстенюка побачили у той день припаркованим із порушенням ПДР на перехресті вул. Стрілецька та проспекту Грушевського. Згодом авто почало рух і працівники поліції його зупинили. 

Під час розмови з водієм правоохоронці виявили ознаки сп`яніння, а саме: запах алкоголю, порушення координації рухів, мови, виражене тремтіння пальців рук. На запитання поліцейського водій ствердив, що вживав алкогольні напої, тому йому запропонували пройти огляд за допомогою приладу «Драгер» на місці, однак той відмовився та попросив пройти огляд у лікаря-нарколога Волинського обласного наркодиспансеру. В закладі ж підтвердили, що Олександр Товстенюк перебував у стані алкосп`яніння. 

БІЛЬШЕ НОВИН НА ЦЮ ТЕМУ ЧИТАЙТЕ ТУТ

Автомобіль Товстенюка з місця зупинки патрульними забрав його давній друг керівник Громадського формування «Варта порядку» Олександр Тиводар.

Зрештою суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш визнав винним Олександра Товстенюка у вчиненні правопорушення та оштрафував його на 10 тисяч 200 гривень із позбавленням права керування усіма видами транспортних засобів на один рік. Також порушник має сплатити 320 гривень судового збору. 

Наразі постанова ще не набрала законної сили, Олександр Товстенюк ще може її оскаржити. 

 

Коментарі
05 Жовтня 2017, 23:23
"Під час розмови з водієм правоохоронці виявили ознаки сп`яніння, а саме: запах алкоголю, порушення координації рухів, мови, виражене тремтіння пальців рук. " При норме 0.20 зафиксировано 0.23 . Касательно нарушения координации и прочего, при таких показаниях прибора, наглая клевета.
06 Жовтня 2017, 01:48
Це наводка.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром