ТОП-5 подій на Meridian Lutsk

05 Жовтня 2017, 14:05
2729

Три дні, чотирнадцять локацій, вісім країн, тридцять учасників, сотні поетичних текстів чекають на лучан цього літературного вікенду.

Вже завтра, 6 жовтня, стартує міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk.

І якщо ви ще з певних причин вагаєтеся, чи варто відвідати фестиваль, ось вам ТОП-подій, без яких ваші вихідні не будуть повноцінними!

5. Вистава «Монодії в червоному» він театру-студії «Гармидер».

Народжена в Карпатах та підготована спеціально до фестивалю Meridian Lutsk, вистава покаже письменників, у творчості яких час від часу з’являвся Луцьк. Це творці з різних країн, різних національностей та найрізноманітніших доль. Усіх об’єднує епоха, вимушені переміщення, багатомовність, боротьба з режимом та інші перипетії, пов’язані з часом великих змін.

Час: 6 жовтня, 19:30-21:00
Місце: Волинська ОУНБ імені Олени Пчілки (вул. Шопена, 11).

4. Презентація поетичної збірки Юрія Іздрика «Папіроси».

25 віршів без фільтра – добірка найновіших віршів автора. «Цього разу – жодної слинявої романтики і мармеладної лірики. Це жорстка пацанська поезія про життя і смерть, про пошуки сенсів і способів виходу з безвиході», – ідеться в описі збірки на сайті міжнародної літературної корпорації «MERIDIAN CZERNOWITZ». Вірші, які можна «випалювати» в стресові моменти, залишаючись наодинці з собою.

Час: 6 жовтня, 18:00 – 19:00
Місце: Палац культури (вул. Богдана Хмельницького, 1).

3. Презентація збірки Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами».

До чергової річниці трагедії Бабиного Яру письменниця Мар’яна Кіановська везе до Луцька страшну пам’ять. Пам’ять, що кричить до нас голосами сотні тисяч невинних жертв та благає не повторити помилок історії. Найважча презентація фестивалю – поетична збірка Маріани Кіановської «Бабин Яр. Голосами».

Час: 7 жовтня, 18:30 – 19:30
Місце: Палац культури (вул. Богдана Хмельницького, 1).

2. Поезія Оксани Забужко.

Найуспішніша українська письенниця презентуватиме у Луцьку поезію. Жінка, сенс, незалежність, Україна – про це та багато іншого говоритиме авторка зі сцени Палацу культури. 

Час: 8 жовтня, 19:15 – 20:15
Місце: Палац культури (вул. Богдана Хмельницького, 1).\

1. Презентація роману Сергія Жадана «Інтернат».

«…Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі…», – ідеться у анонсі роману на сайті Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. У центрі роману – найактуальніше на сьогодні питання для українців: на чиєму ми боці? І визначатися доводиться не тільки тим, повз чий дім проходить лінія фронту. Визначаються всі, і вибирають: боротися за Україну чи опускати руки?

Час: 8 жовтня, 21:00 – 22:00
Місце: Волинський академічний обласний музично-драматичний театр імені Т. Шевченка (Театральний майдан, 2).

І якщо ви все ще з певних причин не купили квиток на Meridian Lutsk, поспішайте, і приходьте насолоджуватися справжнім мистецтвом слова!

Нагадуємо, що Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN LUTSK – це триденне дійство, яке відбуватиметься у форматі культурологічної прогулянки містом, де на визначених локаціях відбуватимуться поетичні читання, дискусії, перформанси. 
Квитки можна придбати онлайн або у книгарні «Освіта» (пр. Волі, 8).


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром