У Луцьку вшанували пам'ять воїнів, які загинули за незалежність

29 Серпня 2021, 16:34
Вшанування пам'яті 720
Вшанування пам'яті

У Луцьку відбулося вшанування військовослужбовців, що загинули в ході АТО/ООС.

Про це йдеться на сайті міськради.

Захід розпочався із загальнонаціональної хвилини мовчання та зібрав більше сотні небайдужих. Спершу була панахида на Театральному майдані, а по її завершенні присутні поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» й спільно виконали Державний Гімн.

До вшанування загиблих долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук, його заступник Ірина Чебелюк, представники обласної влади, виконавчих органів Луцької міської ради, духовенства, міських установ, підприємств та організацій.

Молитвою пом'янули і загиблих в ході «Іловайського котла», коли під час протистояння російським військам, ЗСУ потрапили у вороже оточення. Нашим хлопцям було запропоновано вийти «зеленим коридором», але насправді той похід став для українців дорогою смерті, бо потрапили під вогонь противника. Тоді, згідно з офіційними даними, загинуло 366 воїнів, 429 отримали поранення, а ще 300 — опинилися в полоні.

Вшанували патріотів і представники влади. Після молитви у центрі Луцька, вже за пів години вони схилили свої голови на Алеї почесних поховань у Гаразджі.

Читайте також:  У Луцьку понад триста людей вийшли на забіг в пам’ять про загиблих воїнів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром