Колишнє приміщення ФАПу в селі Луцького району стане житлом місцевій фельдшерці

29 Серпня 2021, 12:08
Житло для сільких медиків 708
Житло для сільких медиків

Перший ФАП у селі Зелене буде переданий під житло для родини місцевої фельдшерки Оксани Кухарук.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

Будинок у 120 квадратів разом з підсобними приміщеннями після оформлення усіх документів стане родинним обійстям Кухаруків.

Нагадаємо, Луцька районна рада спільно Волинською обласною радою, Городищенською громадою ініціювали передачу семи приміщень колишніх ФАПів під житло для вчителів, медиків, правоохоронців, соціально незахищених верств населення.

«Це колишнє приміщення ФАПу, яке розташоване у прекрасному місці, біля лісу, з чудовими сусідами. Луцька районна рада не чекає, поки кваліфіковані працівники поїдуть за кордон, ми працюємо на випередження і щоб втримати їх – надаємо житло», – розповів голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.

Його радник Юрій Ройко додав: «Завдання Луцької районної ради – максимально ефективно розпорядитися набутим майном. Внаслідок медичної реформи приміщення ФАПів пустують роками. Якщо ще трохи нічого з ними не робити, вони стануть руїнами. Саме тому виникла така ініціатива зробити в них житло»

Оксана Кухарук із невимовною вдячністю розповіла, що лише вчора дізналася про такий подарунок. Вона 24 роки працює фельдшером, 22 з яких пропрацювала саме у приміщенні, яке їй дісталося як житло.

«Я щиро вдячна! Емоції переповнюють, бо я зовсім не очікувала такого. Маю двоє дітей та онуків - всі живуть зі мною в одній хаті, а тепер з отриманням цього будинку не будемо вже тіснитися», - сказала новоспечена власниця будинку Оксана Кухарук

Голова Городищенської громади Світлана Соколюк розповіла, що у них на балансі є ще 6 закинутих приміщень ФАПів, які можна облаштувати під житло і які чекають на нових власників.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром