«Україна постійно протидіяла Росії», – відбулася презентація книг про відносини двох країн

04 Жовтня 2017, 08:28
3105

У Луцьку презентували дві науково-популярні книги про відносини між Україною та Росією.

Відбулася вона 3 жовтня у Волинській православній богословській академії.

Книги приїхав представити доктор історичних наук, професор Інституту Української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАНУ, професор кафедри історії України Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Віктор Брехуненко.

Він розповів про книги «Братня» навала. Війни Росії проти України ХІІ-ХХІ ст.» (вийшла рік тому) та «Війна за свідомість. Російські міфи про Україну та її минуле» (випустили в серпні).

Автор розповідає про свої тексти
Автор розповідає про свої тексти

Перша книжка про всі війни Росії проти України від ХІІ до ХХІ ст., починаючи від походу Андрія Боголюбського на Київ (1169 р.) і до сучасних років Кучми. В іншій книзі спростовуються ключові російські міфи, які всі українці постійно бачать в інтернеті, чують по телебаченні, чують від російської влади, та й простих росіян.

Автор зауважив, що книги написані легко, аби читачі дочитали їх до кінця.

Автор Віктор Брехуненко
Автор Віктор Брехуненко

У «Війні за свідомість» зібрано 39 класичних російських міфів, які за допомогою наукових аргументів автор спростовує. Віктор Брехуненко проаналізував ідеологічну спрямованість кожного міфу, історичне підґрунтя російських спекуляцій. Також він обґрунтував підстави заперечення спотворених образів нашого минулого, цілеспрямовано нав’язуваних Москвою протягом кількох століть.

«Братня» навала» – дуже важлива книга. У ній подаються всі війни під однією приправою. І теперішня війна подана на тлі тогочасних.

Візитівка російсько-українських стосунків – це була постійна протидія українського світу російському. А сучасна війна за Незалежність є прямим продовженням протиборства українського світу московській експансії ХV-ХХ ст.

Купують книги після презентації
Купують книги після презентації

За словами автора, ця книжка руйнує всю російську пропаганду.

Після презентації охочі поставили запитання Вікторові Брехуненко та придбали його книги.  

Книги, які представляли
Книги, які представляли

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром